« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ODLIČNE VIJESTI!

Ne pretjerujte - 20 minuta tjelovježbe dnevno sasvim je dovoljno

20 minuta tjelovježbe dnevno sasvim je dovoljno da se dovedete u formu i ostanete fit, a ovu su filozofiju prihvatile i mnoge poznate osobe poput Jennifer Aniston te Helene Christensen

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

pravilna prehrana

,

vježbanje

,

mršavost

,

teretana

Pravilna prehrana i redovita tjelovježba stupovi su zdravlja, dugovječnosti i dobrog izgleda. S druge strane, tko zapravo može provoditi sate i sate svaki dan u teretani?

Ako je vjerovati stručnjacima za fitness, to je za prosječnu osobu apsolutno previše. Naime, 20 minuta tjelovježbe dnevno sasvim je dovoljno da se dovedete u formu i ostanete fit, a ovu su filozofiju prihvatile i mnoge poznate osobe.

Teorija je zapravo poprilično jednostavna - što intenzivnije vježbate, to manje vremena morate posvetiti tjelovježbi.

Glumica Jennifer Aniston kune se u 22-minutnu tjelovježbu koju i sama religiozno slijedi, a s njom se slaže supermodel Helena Christensen.

Novi su trend prepoznale i teretane koje već neko vrijeme nude te tzv. ekspresne satove, namijenjene onima koji žele rezultate, ali nemaju puno slobodnog vremena.

Ipak, budite oprezni, upozoravaju stručnjaci, ukoliko želite skratiti vrijeme vježbanja, morate pojačati njihov intenzitet. Takve 20-minutne vježbe mogu biti jednako učinkovite kao i one koje traju dvostruko dulje, ali budite sigurni da ćete na kraju biti bez dana i obliveni znojem.

Isto tako, nemojte očekivati da u ovakav stil vježbanja možete krenuti kao početnik, budući da zahtijeva poprilično dobru fizičku kondiciju.

Na kraju, nemojte smetnuti s uma da je konzistentnost ključna stvar kod tjelovježbe. Idealno bi trebali raditi pet 20-minutnih vježbi tjedno ili kombinirati dvije ili tri takve s dužim aerobnim vježbama, poput brzog hodanja, trčanja ili bicikliranja.

14.10.2011. 08:58:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    pajdo
    14.10.2011. 12:16
    svakako trebate promjeniti ime "TRG MARSALA TITA" u TRG LOPOVA
    IVE I JACE" u svijetu se samo zna koja je bila Tito' country da ga nije
    bilo volila bih vidjeti koje bi to bile granice Hrvatske? Cijenjen i postovan
    od cijelog svijeta samo da vas podsjetim da je imao najveci sprovod koji
    jee ikad zapamcen svi su ga vise postovali od Hrvata a za vas je najvise napravio.Jos jednom sram vas bilo.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh