« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje pomlađuju

Ljepota i zdravlje počinju u tanjuru, to se zna već odavno, a mi vam donosimo najbolje namirnice za brisanje godina s lica

Orasi brišu bore
Orasi brišu bore (Shutterstock)
Više o

hrana

,

kava

,

mozzarela

,

kolagen

,

grejp

,

mladolik izgled

,

orasi

,

zobena kaša

,

mladolikost

Zdrava prehrana ima korisne učinke na izgled i zdravlje, pa zašto ne biste pažljivijim odabirom namirnica koje jedete izgledali mlađe i svježije?

Stoga, neka se na vašem tanjuru ujutro obavezno nađe zobena kaša, no ne neka instant, gotova varijanta već je narpravite sami. Prirodna zobena kaša puna je vitamina E i aminokiselina koje će nahraniti kožu, zaštititi vas od UV zračenja i slobodnih radikala.

>> Namirnice za mladolikost i formu >>

Kava je sljedeća na listi, no samo u slučaju da konzumirate preporučene dvije do četiri šalice dnevno. Kofein stimulira krvne žile što će koži dati prozračniji, mlađi izgled.

Kolagen je izuzetno važan za zdravlje i izgled kože, a najbolje ga čuvate i obnavljate vitaminom C. Stalna proizvodnja kolagena čini kožu zategnutom i elastičnom, bez malih bora oko očiju ili usana. Navalite na agrume, a naročito je koristan grejpfrut.

>> 5 besplatnih načina da zadržite mladolik izgled >>

Za kraj, neka vam pri ruci uvijek budu orasi, po mogućnosti neoljušteni. Orasi su prepuni omega-3 masnih kiselina koje će vašu kožu hidrirati iznutra i ispeglati manje bore. Neka obavezno budu u svakoj salati, a predstavljaju i izuzetno ukusne, zasitne i korisne grickalice između obroka. 

30.10.2014. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh