« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Kako ublažiti i spriječiti strije

Strije su oštećenja kože koja se pojavljuju pri naglom rastezanju, primjerice, tijekom trudnoće ili brzog gomilanja kilograma

Kako se riješiti strija
Kako se riješiti strija (Arhiva)
Više o

savjeti

,

strije

,

uklanjanje strija

Strije je prilično teško izbjeći, jer ih se može dobiti svaki put kad se koža naglo rasteže - brza promjena kilaže prema gore, pa čak i ako naglo narastemo. Kako bismo spriječili njihovu pojavu u tim trenucima, vrlo je važno kožu redovito hidratizirati, za početak.

Uz razne hidratantne kreme preporučuje se i korištenje ulja, naročito maslinovog i bademovog koje apliciramo na kožu nakon tuširanja i ostavimo da se upije u potpunosti.

>> Zablude o strijama koje treba razbiti >>

Kreme protiv bora mogu također pomoći, jer sadrže vitamin E koji pomaže u obnavljanju kože, a i razne sastojke koji potiču proizvodnju kolagena kao što su vitamin A ili njegova sintetička inačica retinol.

>> Prirodna sredstva protiv strija >>

Uz to, izuzetno je važna i prahrana, pa tako morate uvijek na tanjuru imati hranu bogatu antioksidansima - šumsko voće ili špinat, na primjer.

Hrana bogata vitaminom A pojačat će djelovanje krema, pa jedite ribe, bundeve, mlijeko i mliječne proizvode, kelj, mrkvu ili voće poput marelica, breski i jabuka.

>> Ulje narančinih cvjetova uklanja strije >>

Za kraj, hrana koja je bogata vitaminom E - sjemenke suncokreta, jaja, maslinovo ulje, orašasti plodovi i pšenične klice.

31.10.2014. 17:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh