« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MMM

Namirnice koje nas najbolje smiruju

Kad smo nervozni, najčešće posežemo za hranom, no tu činimo osnovnu grešku - biramo masnu hranu punu šećera ... umjesto toga, pokušajte s ovim namirnicama

Orasi smanjuju anksioznost
Orasi smanjuju anksioznost (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

borovnice

,

avokado

,

šparoge

,

orasi

,

tamna čokolada

,

hrana koja smiruje

Hrana je obavezna pratilja nervoze i anksioznosti, no ako napravimo pravi odabir, nećemo se udebljati, već će nas ta hrana smiriti. Znači, kad ste nervozni, neka u tanjuru ispred vas bude nešto od sljedećeg:

Avokado je bogat vitaminom B koji djeluje smirujuće, a uz to ima kalija koji snižava krvni tlak. Kako je bogat glutationom, antioksidansom koji sprječava apsorpciju masti koje inače uzrokuju oksidativni stres, avokado je prava stvar kad ste nervozni.

>> Hrana koja smanjuje stres >>

Borovnice sadrže antocijanin, antioksidans koji povećava prokrvljenost mozga i poboljšava kognitivne funkcije, a uz to su bogate vitaminom C koji odlično ublažava posljedice stresa snižavanjem kortizola.

>> Hrana kojom se pobjeđuju stres i tjeskoba >>

Orasi su bogati omega-3 masnim kiselinama koje smanjuju anksioznost, ublažavaju simptome stresa i podižu raspoloženje.

>> Vitka linija bez stresa >>

Šparoge su pune vitamina B koji djeluje smirujuće, a tamna čokolada prepuna je magnezija i triptofana koji smiruju živčani sustav, ublažavaju stres i podiže razinu hormona sreće serotonina.

05.08.2014. 18:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh