« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
NEZGODNO

Najveći muški problem je ...

Muški su problem definitivno centimetri, no ne radi se o onima na koje biste prvo pomislili - problem koji najviše muči muškarce je visina

Centimetri muče muškarce
Centimetri muče muškarce (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

visina

,

Napoleonov kompleks

,

centimetri

Muškarci se cijeli život bore s centimetrima i oni su njihova najveća muka, no ako mislite da se radi o onim centimetrima u gaćama - varate se.

Naime, te će nekako i preboljeti, pričati o malom tehničaru i slične bajke, ali one glavne, vertikalne, jednostavno ne mogu nadoknaditi. 

Napoleonov kompleks nosi i određene stereotipe koji također dodaju sol na ranu - muškarci nižeg rasta doživljavju se kao glasniji i agresivniji, osobe koje imaju stalnu potrebu za dokazivanjem i privlačenjem pažnje.

Naravno, ima i takvih, a Freud je to još davno lijepo objasnio obrambenim stavom ega koji ne dozvoljava muškarcu da prihvati činjenicu da je niži od prosjeka i živi s tim bez opterećenja. 

S druge strane, antropolozi takav agresivan pristup nižih muškaraca objašnjavaju evolucijskom teorijom - takvi su jednostavno morali biti kako bi dokazali svoju nadmoć nad onima prosječne i natprosječne visine. 

Zaključak nije kompliciran - muškarci uglavnom lažu o svojoj visini, pokušavajući se prikazati višima nego što jesu, a taj ih kompleks uglavnom prati cijeloga života.

21.11.2015. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh