« Muškarci
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
STVARNO?

Četvrtina muškaraca pati od - PMS-a?!

Ako mislite da je PMS rezerviran samo za žene, grdno se varate - postojanje muškog ciklusa dokazano je još 50-ih godina prošlog stoljeća

PMS pere i muškarce
PMS pere i muškarce (Shutterstock)
Više o

PMS

,

simptomi

,

muški PMS

PMS nije rezerviran samo za žene, pokazao je još 50-ih godina prošlog stoljeća danski znanstvenik Allan Erslev koji je analizom urina dokazao da muškarci imaju 30-dnevni ciklus razina hormona.

Osim na raspoloženje, taj ciklus utječe i na brzinu rasta brade koja određenih dana u mjesecu raste brže nego inače.

Novo britansko istraživanje dokazalo je da otprilike četvrtina muškaraca pati od muškog PMS-a s gotovo istim simptomima kao i žene - promjene raspoloženja, pojačana žudnja za nekom hranom, umor, razdražljivost ...

Sva recentna istraživanja ukazuju na vezu između Mjesečevog i muškog ciklusa koji jednako traju, pa bi možda bilo dovoljno pogledati kroz prozor kako bi znali zašto je vaš dragi tako lud ovih dana.

Ono što je najzanimljivije je činjenica da čak 60 posto žena prepoznaje te simptome kod partnera i smatra ih "onim danima u mjesecu", baš kao što je i u obrnutom slučaju. Petina žena smatra da muškarci svoj PMS podnose teže nego žene, gotovo polovina će biti puna razumijevanja i pružati potporu, no trećina će im nemilosrdno reći - budi muško!

20.11.2015. 21:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh