« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
MA DA!

Najveće šanse za ženidbu imaju muškarci s velikim...

...stupnjem verbalne inteligencije, kažu stručnjaci, a vi smislite kako se to odnosi na vas

Ehhhh... :)
Ehhhh... :) (Pexels)
Više o

ljubav

,

ženidba

,

veličina

Ljubav je komplicirana. Ono što se nekome čini neodoljivim, drugoga uopće ne zanima. No ono što igra veliku ulogu u tome što je ženama najprivlačnije na muškarcima, i što smatraju poželjnom osobinom za osobu s kojom bi htjele stupiti u brak, je inteligencija, to jest, vrsta inteligencije.

Na sveučilištima u Helsinkiju i Philadelphiji znanstvenici su odlučili provjeriti kako muška inteligenzija utječe na njihove šense za ženidbu.

Ispitano je 190 000 muškaraca, prilikom čega je mjeren njihov kvocjent inteligencije, te druge varijable poput njihova prihoda i društvenog statusa.

Rezultati prikupljeni tijekom mjerenja IQ-a podijeljeni su u 3 skupine: verbalnu, logičku i numeričnu inteligenciju. 

Verbalna inteligencija dozvoljava da analiziramo informacije i rješavamo probleme, naš interes prema riječima i stranim jezicima, te sposobnost komuniciranja riječima. Logička inteligencija mogućnost je razumijevanja i rješavanja kompleksnih problema, a numerička označava pristupanje problemu matematički.

Zaključeno je da mladi muškarci s većim stupnjem inteligencije imaju više šansi za ženidbu, a najbolje će proći oni koji su pokazivali upravo verbalnu inteligenciju.

Oni s većom inteligencijom imaju veće izgleda dulje ostati oženjeni, bez obzira na tip inteligencije koji su pokazali.

No osim inteligencije, ispitivalo se kakve izglede za brak imaju muškarci s obzirom na svoje financijsko stanje. Pokazalo se da je novac važnije od inteligencije kad je u pitanju tko će se prije vjenčati, no veću garanciju za uspjeh braka ipak imaju oni inteligentniji.

 

Piše: Andrea Holi
23.03.2018. 21:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh