« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
ODABIR

Najtraženije boje automobila

I dalje je u svijetu kod kupnje novih automobila uvjerljivo najpopularnija bijela boja za koju se odluči čak 29% kupaca.

Koja vam je boja omiljena
Koja vam je boja omiljena (Automania)
Više o

boja automobila

,

bijela

,

omiljene boje

,

crna

Kupujete automobil i pitate se koju boju automobila bi izabrali? Donosimo istraživanje tvrtke Axalta Coatings specijaliste za lakiranje koje su najpopularnije boje automobila novokupljenih automobila u svijetu.

Izaberete li bijelu, crnu, srebrnu ili sivu onda ste u potpunosti 'cool' i 'in'. Izaberete li pak zelenu, žutu ili smeđu onda ste u problemu, jer su te boje 'out' i potpuno nepopularne. Tako je i dalje u svijetu kod kupnje novih automobila uvjerljivo najpopularnija bijela boja za koju se odluči čak 29% kupaca.

U Africi svaki drugi novi automobil je bijele boje (sasvim razumljivo zbog visokih temperatura), ali bijela boja je visoko zastupljena na svim tržištima, ali samo u Indiji je od globalno popularne bijele zastupljenija srebrna.

Druga na top listi popularnosti je crna boja za koju se odlučuje 19% kupaca novih automobila. Crna boja posebnio je omiljena u Kini u kojoj je na prvom mjestu sa 24%, a u visokom postoku od 21% crna je popularna i u Europi.

Cijeli članak pročitajte na portalu Automania.hr

10.12.2014. 10:52:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh