« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
UBRZAJTE METABOLIZAM

Najbolja hrana za ubrzavanje metabolizma

Zvuči li vam nemoguće jesti i mršaviti? Stvarno postoji hrana s visokim termogeničkim učinkom koja doslovno ubija kalorije koje jedete

Najbolja hrana za ubrzavanje metabolizma
Najbolja hrana za ubrzavanje metabolizma (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

EGCG

,

zeleni čaj

,

cjelovite žitarice

,

Dukan dijeta

,

ubrzavanje metabolizma

,

hrana za metabolizam

,

hrana za mršavljenje

,

leća

Ako ste jedna od onih osoba koja se stalno čude što se debljaju bez obzira na to što malo jedu, pokušajte s ovim namirnicama kojima ćete natjerati metabolizam da brže radi i tako ga potaknuti da troši više kalorija.

1. Cjelovite žitarice

Tjelu troši dvostruko više kalorija za probavu cjelovitih žitarica, pogotovo onih bogatih vlakinma poput zobene kaže i smeđe riže, nego za probavu procesuirane hrane. 

2. Posno meso

Meso je bogato bjelančevinama, a one imaju termogenički učinak. Zamislite, potrošit ćete 30 posto kalorija iz posnog mesa samo da biste ga probavili. Npr. da biste probavili komad pilećih prsa koji ima 300 kalorija, 90 kalorija ćete potrošiti probavljajući ga. Ova činjenica može donekle objasniti izuzetnu učinkovitost nevjeroojatno popularne Dukan dijete.

3. Mliječni proizvodi s malo masnoće

Oni su bogati kalcijem i D vitaminom koji pomažu u očuvanju i izgradnji mišićne mase koja je neophodna za čvrst metabolizam. I ova činjenica govori u prilog Dukan dijeti.

4. Zeleni čaj

Uvijek na vrhu ljestvice zdravih namirnica, te onih odličnih za mršavljenje. Istraživanje je pokazalo da je pijenje četiri šalice zelenog čaja dnevno testiranoj skupini dobrovoljaca pomoglo da smršavi prosječno oko tri kilograma u šest tjedana. Za to je zaslužan EGCG, epigalokatehin galat koji trenutno ubrzava metabolizam odmah po ispijanju šalice čaja.

5. Leća

Leća je izuzetno bogata željezom. Jedna šalica pokriva 35 posto vaših dnevnih potreba, a to je izuzetno važno jer je čak jedna petina ljudi slabokrvna. Slabokrvnost utječe i na mršavljenje jer se zbog njega metabolizam usporava s obzirom na to da tijelo ne dobiva ono što mu je potrebno da bi učinkovito radilo.

6. Ljute papričice

I za kraj, ono što već mnogi znaju, metabolizam ubrzavaju ljute papričice jer zagrijavaju tijelo, a za to su potrebne dodatne kalorije. Nema veze u kojem ih obliku uzimate, sirove, kuhane, pečene, suhe ili u prahu, one će djelovati pa pokušajte njima što više zaljutiti jaja, juhe i meso.

27.02.2014. 15:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh