« Život
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Najgore navike za radnim stolom

Nakon dolaska na posao većina ljudi sjeda za stol i tamo provodi dugih osam sati radeći pogreške koje utječu na zdravlje

Ovo bi bio idealan radni stol
Ovo bi bio idealan radni stol (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

posao

,

navike

,

sjedenje

,

radni stol

Što radimo kad dođemo na posao? Uzmemo kavu, sjednemo za stol i ... obično se ne dižemo do pauze, a nekima i to vrijeme prolazi u sjedenju za tim istim stolom. Naravno, to ne može biti dobro za nas, a evo nekih navika koje su definitivno štetne.

Ako baš nikako ne možete ustati od stola i cijeli radni dan provedete za njim, to će se vrlo brzo odraziti na vaše zdravlje. Treba ustati svako malo, protegnuti se, natočiti čašu vode ili napraviti čaj, prošetati do drugih prostorija ... bilo što da se razbije monotonija i položaj u kojem provodite većinu dana. Uzimajte češće i kraće pauze.

Kad sjedite za stolom, najvjerojatnije ste, nesvjesno, prekrižili noge. To je samo još jedan dodatni pritisak na njih, a vrlo brzo će vas početi boljeti leđa zbog tog položaja. Ako već sjedite cijelo vrijeme, neka vam stolac bude anatomski, a vi sjedite uspravno, ravnih leđa i nemojte prekrižiti noge.

Dodatan problem, koji na prvi pogled to nije, jest slušanje glazbe sa slušalicama. Neki se ne mogu koncentrirati ako stalno slušaju kolege ili njihovu glazbu koja im ne odgovara, ali onda barem uzmite poštene slušalice, a ne one od mobitela, i pazite na glasnoću kako ne bi oštetili sluh.

Zadnja, a možda i najgora, navika je miješanje posla i hrane. Kad jedete za radnim stolom, vaša je pažnja usmjerena na ono što radite, a ne na hranu, što u najvećem broju slučajeva znači da ne pazite koliko jedete. Također, tempo je gotovo sigurno loš za probavu, stoga, izađite van na gablec ili ga pojedite u kuhinji.

 

18.12.2013. 09:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh