« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
FRAJERI I MODA

Najgore muške frizure u povijesti čovječanstva

Ako laže koza, ne laže rog. Pronađite fotografije svog dragog iz školskih dana i pogledajte koliko je ovih frizura i sam nosio

Hell yeah!
Hell yeah! (Arhiva)
Više o

modni stil

,

loša frizura

,

slavne frizure

,

fudbalerka

,

muške frizure

Kad je izgled u pitanju, odabir prave frizure nevjerojatno je važan, kako za žene, tako i za muškarce. Nažalost, u zadnjih nekoliko desetljeća čitave su generacije muškaraca bivale zavedenima užasnim modnim trendovima kad su muške frizure u pitanju. Portal Guyism donosi pregled najgorih muških frizura, a mi vam prenosimo najzanimljivije od njih.

1. Emo frizura

Cijela vojska klinaca na početku prošlog desetljeća dovedena je u zabludu kako je emo frizura jedan mladenački i kul način da izraze svoj bijes prema roditeljima, profesorima i društvu u cjelini. Štoviše, ova je frizura bila samo šlag na tortu „buntovničkog" looka u kombinaciji sa skinny ženskim hlačama i piercingom ispod usne. Vrijeme je pokazalo kako androgini dečkići ipak nisu postali novi prototip modernog muškarca, ali emo još uvijek ima cijeli niz vjernih poklonika kod mlađih generacija. Zbog čega ova frizura uvijek i nužno mora svom vlasniku neprestano upadati u oči, nikad nismo uspjeli shvatiti.

2. Beckhamica

Kao što se iz samog imena može primijetiti, ova je nesretna frizura ime dobila po slavnom britanskom jebivjetru i manekenu Davidu Beckhamu, koji je dijelu javnosti poznat po tome što se povremeno bavio i nogometom. Modni su je mačci diljem svijeta prihvatili kao modificiranu verziju irokezice koja će biti prihvatljiva i njihovim mamama te šefovima na poslu. Srećom, nakon nekoliko godina u kojima niste mogli otvoriti bilo koji časopis bez da vidite desetak ovakvih frizura, modno su osviješteni frajeri s vremenom prešli na nove promašaje.

3. Shag

Frizura koja srećom nikada nije zaživjela u našim krajevima, primarno zbog činjenice da ipak pripada dijelu crnačke kulture i nasljeđa, ovaj se užas na ulicama prvi put pojavio još početkom 80-ih godina prošlog stoljeća, a u mainstream ulazi pojavljivanjem na grivi stanovitog Kanyea Westa. Frizura se sastoji od toga da kratko šišate većinu kose, a istovremeno puštate dlake na stražnjoj strani vrata da neometano rastu i množe se. Samo Svevišnjem možemo zahvaliti na činjenici da se Kanye u karijeri nekoliko puta propisno zblamirao i natjerao većinu poklonika da ga se odreknu, što se očitovalo u naglom rastu i još bržem padu popularnosti ove frizure.

4. Kosa izbrijana sa strane

Ova je frizura dokaz da Vanilla Ice nije svijetu u nasljeđe ostavio samo užasnu muziku, već i modni izričaj koji je obilježio dio devedesetih godina prošlog stoljeća. Mnogi dobri i uzorni građani u 2011. s jezom pokazuju svoje školske slike s početka devedesetih upravo zahvaljujući ovoj frizuri. Bilo kako bilo, ovaj je modni hir s vremenom „evoluirao" u uzorke munji i drugih stvari izbrijanih na stranama glave, što ga je ekspresno sprašilo u ropotarnicu povijesti modnih katastrofa.

5. Fudbalerka

Šećer za kraj. Ova frizura jedna je od rijetkih stvari koja nije marila za podjelu svijeta na istočni i zapadni blok te je s lakoćom prelazila sve željezne zavjese i betonske zidove. Iako je teško sa sigurnošću tvrditi da je neko razdoblje bilo zlatno doba fudbalerki, sredina osamdesetih vrijeme je u kojem ju je nosilo najviše ljudi. Od Bona i Chucka Norrisa, preko Bjorna Borga i Sylvestera Stallonea do Paula McCartneya i Nikolaja Pešalova, fudbalerka zauzima prvo mjesto na tronu užasnih muških frizura prema kojima istovremeno gajimo neku čudnu nostalgiju za nekim boljim, prošlim vremenima.

21.02.2013. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh