« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 3 mjeseca
SKUPA NEPAŽNJA

Muškarci ne pamte ženama bitne detalje

Studija je pokazala da 12 posto muškaraca ne zna koje su boje oči njihovih partnerica, a čak 30 posto veličinu njihovih grudnjaka

Muškarci pamte samo ono što žele
Muškarci pamte samo ono što žele (Arhiva)
Više o

veze

,

pamćenje

,

muškarci i žene

,

detalji

Istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazuje da milijuni muškaraca ne znaju neke ženama vrlo bitne detalje, ali ni one koji su moglo bi se reći očiti poput koji broj odjeće njihove partnerice nose, pa čak niti koja im je boja očiju ili kada su rođene. Ta muška nepažnja prema sitnim detaljima koji ženama mnogo znače u krajnjoj liniji može dovesti do raspada veze, tvrde stručnjaci.

Britanska studija obuhvatila je 2 tisuće muškaraca koji su, između ostaloga dobili naizgled jednostavan zadatak - da u parfumeriji izaberu omiljeni miris svoje ljepše polovice. Već tu se pokazalo kako stvari stoje jer jedan od tri muškarca nije znao koji je omiljeni parfem njegove drage, piše Daily Mail.

Kako je istraživanje napredovalo statistike su postajale sve lošije. Čak 60 posto muškaraca bilo je uvjereno da u potpunosti poznaje svoje djevojke, ali rezultati su bili su poražavajući. Naime, 12 posto muškaraca nije znalo koje su boje oči njihovih partnerica, a njih 10 posto nije znalo niti datum rođenja svoje djevojke ili supruge.

Nadalje, 11 posto muškaraca nije imalo pojma na kojem radnom mjestu njihova djevojka ili žena radi, dok 12 posto njih nije znalo kako se zove najbolja prijateljica njihove partnerice.

Možda najčudniji otkriveni podatak je da oko 30 posto muškaraca nije znalo veličinu grudnjaka svojih partnerica. Saznalo se i da je 27 posto njih, u želji da razvesele bolju polovicu, napravilo kardinalnu pogrešku - kupili su odjeću pogrešne veličine što je u većini slučajeva dovodilo do rasprava i svađa.

Muškarci su priznali da bi stvari bile potpuno drugačije da je situacija kojim slučajem obrnuta, a većina je izjavila kako su svjesni činjenice da bi žene na ovakvim testovima pokazale besprijekorno znanje o partneru.

"Velika većina muškaraca je potpuno drugačija od žena i zato ako one žele da njihovi partneri zapamte neke njima bitne detalje moraju biti uporne i stalno ih na to podsjećati na", otkrili su psiholozi koji su proveli studiju. Stručnjaci kažu da je takvo muško razmišljanje, odnosno bolje rečeno nerazmišljanje, posljedica odgoja jer ih njihovi očevi nisu učili da o vode računa o tim stvarima tako da, barem djelomično, imaju ispriku.

22.02.2013. 20:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh