« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Najčešće pogreške u vožnji tijekom ljeta

Kako bi vam pomogli i olakšali ljetnju vožnju, HAK-ovi stručnjaci izdvojili su najčešće greške koje čine vozači tijekom ljeta

Pazite na metalnog ljubimca
Pazite na metalnog ljubimca (Arhiva)
Više o

ljeto

,

vrućine

,

vožnja

Ljeto i automobili nekad se baš i ne slažu previše dobro, no to je rijetko do samog automobila, a više do ljudi koji ne znaju kako se održava vozilo tijekom vrućina.

Kako bi vam pomogli i olakšali ljetnju vožnju, HAK-ovi stručnjaci izdvojili su najčešće greške koje čine vozači tijekom ljeta.

Ključevi - kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu.

Korištenje klima uređaja - neizbježna je stavka u ljetnim mjesecima, ali se preporučuje umjereno korištenje zbog preopterećenja i kvarova na alternatoru zbog neprestanog rada ventilatora. Zbog neprestanog korištenja klime u vozilu dolazi do preopterećenja i kvarova na alternatoru.

Loša priprema priključnog vozila - često bude pretovareno, za starim, lošim gumama koje lako pucaju. Česti su problemi s osovinama ili ležajevima prikolica koje se neredovito servisiraju. Svjetla na prikolicama tradicionalno su loša i neispravna, teret je često loše učvršćen zbog čega vozači znaju imati velikih problema na autocestama.

Pomoć na cesti - zna se dogoditi da vozač ne zna koju asistenciju ima, niti njezin broj telefona pa često pomoć na cesti traže na broju 112 umjesto na broju 1987.

Pregrijavanje kvačila - u dugim kolonama na uzbrdici, kočenje kvačilom umjesto parkirnom ili nožnom kočnicom, vuča priključnog vozila ili auto-prikolice može potpuno uništiti kvačilo.

Ulijevanje pogrešnog goriva - vjerojatno znate što vaše vozilo treba...

Vožnja na rezervi - može biti problem zbog čeka se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tijekom ljetnih mjeseci zna dogoditi da putno računalo pogrešno izračunava preostalu količinu goriva u vozilu.

10.07.2017. 16:32:52
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh