« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 4 mjeseca
ISPROBAJTE

Najbrža dijeta na svijetu koja radi

Dijete su najtraženiji pojam na webu nakon blagdana, no u procesu skidanja blagdanskog viška kilograma često dolazi do poteškoća koje će ovi savjeti riješiti

Na što trebate paziti
Na što trebate paziti (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

savjeti

,

najbolja dijeta

,

skidanje kilograma

Dijeta je postala važan dio našeg života, no nažalost obično na pogrešan način - značenje ove riječi zapravo je način prehrane, a ne nešto što se povezuje isključivo sa skidanjem kilograma viška. 

Ipak, i dalje ćete nakon blagdana prvo pomisliti na dijetu i potražiti neku koja vam se čini odgovarajućom, čineći prvu grešku - odabirom one koja obećava najbrže skidanje najvećeg broja kilograma. Svi znamo za jo-jo učinak i sigurno smo ga iskusili, ali i dalje radimo istu pogrešku ...

No, postoji najbrža dijeta na svijetu koja uvijek radi kako treba, samo je potrebno pridržavati se nekoliko kratkih i jasnih savjeta.

Najgore namirnice za zdravlje i liniju sadrže velike količine jednostavnih ugljikohidrata, koje obavezno treba izbaciti takve namirnice - bijelo brašno, bijela riža i rafinirani šećer. Umjesto njih uvedite složene ugljikohidrate koje možete pronaći u namirnicama napravljenim od integralnog brašna.

Nadalje, treba ograničiti unos kalorija na 1500 dnevno - nije drastično niti nemoguće uz malo više planiranja i informiranja o namirnicama koje jedete.

Povećajte unos nezasićenih masnih kiselina, naročito omega-3 koje možete pronaći u ribama poput lososa, skuša ili tune, a odličan izvor su i mliječni proizvodi te grahorice i mahunarke.

Treba povećati i unos proteina putem nemasnog mesa, piletine i puretine, bjelanjaka i mlijeka, a voće i povrće se podrazumijeva - ono će pojačati unos minerala, vitamina i vlakana.

Ako uz sve to započinjete dan čašom tople vode uz dodatak svježe iscijeđenog limuna - vaše će se kile viška brzo istopiti, a vi ćete usvojiti zdrav način prehrane koji će spriječiti da se vrate u kratkom vremenu.

I to je to ...

09.01.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh