Metro-portal.hr

objavljeno 09.01.2017. 09:01:00
ISPROBAJTE

Najbrža dijeta na svijetu koja radi

Dijete su najtraženiji pojam na webu nakon blagdana, no u procesu skidanja blagdanskog viška kilograma često dolazi do poteškoća koje će ovi savjeti riješiti

Na što trebate paziti
Na što trebate paziti (Shutterstock)

Dijeta je postala važan dio našeg života, no nažalost obično na pogrešan način - značenje ove riječi zapravo je način prehrane, a ne nešto što se povezuje isključivo sa skidanjem kilograma viška. 

Ipak, i dalje ćete nakon blagdana prvo pomisliti na dijetu i potražiti neku koja vam se čini odgovarajućom, čineći prvu grešku - odabirom one koja obećava najbrže skidanje najvećeg broja kilograma. Svi znamo za jo-jo učinak i sigurno smo ga iskusili, ali i dalje radimo istu pogrešku ...

No, postoji najbrža dijeta na svijetu koja uvijek radi kako treba, samo je potrebno pridržavati se nekoliko kratkih i jasnih savjeta.

Najgore namirnice za zdravlje i liniju sadrže velike količine jednostavnih ugljikohidrata, koje obavezno treba izbaciti takve namirnice - bijelo brašno, bijela riža i rafinirani šećer. Umjesto njih uvedite složene ugljikohidrate koje možete pronaći u namirnicama napravljenim od integralnog brašna.

Nadalje, treba ograničiti unos kalorija na 1500 dnevno - nije drastično niti nemoguće uz malo više planiranja i informiranja o namirnicama koje jedete.

Povećajte unos nezasićenih masnih kiselina, naročito omega-3 koje možete pronaći u ribama poput lososa, skuša ili tune, a odličan izvor su i mliječni proizvodi te grahorice i mahunarke.

Treba povećati i unos proteina putem nemasnog mesa, piletine i puretine, bjelanjaka i mlijeka, a voće i povrće se podrazumijeva - ono će pojačati unos minerala, vitamina i vlakana.

Ako uz sve to započinjete dan čašom tople vode uz dodatak svježe iscijeđenog limuna - vaše će se kile viška brzo istopiti, a vi ćete usvojiti zdrav način prehrane koji će spriječiti da se vrate u kratkom vremenu.

I to je to ...

09.01.2017. 09:01:00
http://metro-portal.hr/najbrza-dijeta-na-svijetu-koja-radi/102386/