« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Najbolja hrana za svaki dio tijela

Naše tijelo ima svoje potrebe koje treba zadovoljiti na što bolji način, pa evo koje namirnice najbolje odgovaraju određenim dijelovima tijela

Orašasti plodovi odlični su za srce
Orašasti plodovi odlični su za srce (Arhiva)
Više o

hrana

,

kosti

,

mozak

,

srce

,

grudi

,

dijelovi tijela

,

mišići

,

pluća

Hrana ima pozitivan ili negativan utjecaj na naš organizam, jer nije svejedno što i kako jedemo. Naravno, i svaki dio tijela traži određenu hranu punu nutrijenata koji će blagotvorno utjecati na njega, pa da vidimo što treba jesti za određeni dio tijela:

Grudi - piskavica: liječi probavne probleme i pomaže kod laktacija majki koje doje. Zbog fitoestrogena (ponaša se poput estrogena), koji sadrži diosgenin pomaže poboljšati protok mlijeka.

Kosti - smokve: izuzetno je važna za kosti i zube jer je bogata kalcijem. Suhe smokve sadrže više kalcija nego i jedno drugo suho voće. No smokva je odlična i u očuvanju kardiovaskularnog zdravlja, funkcioniranja mišića i rada živaca.  

Mišići - jaja: mit o utjecaju jaja na razine kolesterola su netočne, tvrde danas sturčnjaci. Jaja su odličan izvor proteina i povisuju dobri kolesterol, a loši tek neznatno. Obiluju leucinom, tvari koja poboljšava rast mišića. 

Mozak - riba: zbog omega-3 masnih kiselina koje su neophodne za razvoj mozga i očiju preporučuju se svima kako bi izbjegli ozbiljne neurodegenerativne bolesti poput Alzheimera i demencije. 

Pluća - brokula, cvjetača, kelj i kupus: ove namirnice daju nam snažnu zaštitu u obliku antioksidansa koji štiti naša pluća od razvoja bolesti. Nekoliko studija pokazalo je njihovu povezanost s prevencijom od raka pluća. 

Srce - češnjak i orašasti plodovi: češnjak smanjuje krvni tlak kod ljudi koji boluju od hipertenzije. Preporučena količina su 4 češnja na dan, dok su orašasti plodovi bogati dobrim masnoćama i utječu na snižavanje lošeg kolesterola što smanjuje rizik od srčanih bolesti i moždanog udara. 

Trbuh i želudac - đumbir: preporučuje se u trudnoći protiv mučnina, a pokazalo se da samo jedan gram može značajno smanjiti njihovu pojavu. Problemi s probavom također se mogu riješiti s đumbirom, pogotovo kada je riječ o zatvoru. On poboljšava probavu i ubrzava pražnjenje crijeva. 

16.11.2016. 11:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh