« Muškarci
objavljeno prije 10 godina
MACHO

Muške navike koje nikad neće priznati

Svaki pravi macho men pije pivo, igra nogomet s frendovima, gleda horore za doručak i općenito je sav opak ... ili?

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

plakanje

,

navike

,

macho

,

romantične komedije

Podjela na muške i ženske ne odnosi se samo na poslove, već i na cijeli spektar drugih stvari koje su jednom spolu "prirodne", dok drugi to ne bi trebao raditi. Tako je svaki prosječni macho muškarac uvijek asociran s pivom, frendovima, nogometom i Jean-Claude van Dammeom ili Stevenom Seagalom, dok su za cure koktelčići, frendice, šminkanje i romantične komedije.

No, je li to baš tako? U pretežno konzervativnim sredinama u koje slobodno možemo ubrojiti i Hrvatsku naizgled se sve odvija prema ustaljenim shemama, uz par iznimki koje služe samo da bi se potvrdilo pravilo.

Zapravo, iako su odgajani da "dečki ne plaču", i muškarci to rade. Ne baš tako često kao žene, sigurno ne tako javno, ali suza im iz oka kane za puno manje od višestrukog otvorenog prijeloma potkoljenice.

Romantične komedije također su jedna od stvari od kojih muškarci ne zaziru, dapače. Jest da ćete ga morati nagovarati danima da ode s vama pogledati nešto pinky i vrckavo, ali on će na kraju priznati. Jer, tamo glume dobri komadi u kratkim haljinicama koje može mirno gledati bez da mu prigovarate. I da, kad okrene glavu da protrlja oko, to nije kokica koju mu je neobazrivi klinac iz reda ispred ubacio u oko nego suzica koju jednostavno mora sakriti.

Kad dođu u goste, od domaćina će zatražiti da stavi na stol neko muško piće ako je u ponudi samo vermouth ili neki likeri, no ako se baš miješaju kokteli s kišobrančićima tipa Delboyevih, neće odbiti ... naručit će i drugi za maksimalno deset minuta.

I da, kad ustanovite da se vaše kremice misterizno same od sebe troše, budite pametni - najskuplje sakrijte negdje gdje ih on neće pronaći. Jer i on bi izgledao lijepo ...

07.05.2014. 20:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh