« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
ZA RAZLIKU OD ŽENA

Muškarci zbilja ne mogu raditi više stvari odjednom

Muškarci nisu sposobni na trenutak se zaustaviti i ispravno detektirati problem kad moraju izvršiti nekoliko zadaća odjednom

Muškarci ne mogu raditi više stvari odjednom
Muškarci ne mogu raditi više stvari odjednom (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

multitasking

Muškarci se zbilja u isto vrijeme ne mogu usredotočiti na jednu stvar, ustvrdili su znanstvenici.

Znanstvenici sa Sveučilišta u Hertfordshireu tražili su od 50 muškaraca i 50 žena da u osam minuta izvrše tri zadatka odjednom: riješe lagane zadatke iz matematike, na karti našu restoran i nacrtaju strategiju kako bi na imaginarnom polju tražili izgubljene ključeve.

>> Dosta je multitaskinga, vrijeme je da smanjite stres

Tijekom izvršenja zadataka zvonili su im telefoni, a ispitanici su se morali odlučiti hoće li se javiti na telefon. Ako su se javili na telefon, dobili su još jedan jednostavan test općeg znanja.

Rezultati su pokazali kako je zbilja točno da su žene bolje u tzv. ''multitaskingu''. Žene su uspjele barem djelomično riješiti sve zadatke odjednom, ali muškarci su imali problema, pogotovo kad su trebali rješavati zadatak s traženjem ključa.

>> Većina ljudi ne može istovremeno voziti i pričati na mobitel

Kako kaže psiholog Keith Laws sa Sveučilišta u Hertfordshireu, muškarci imaju bolju prostornu percepciju, ali tražnje ključeva u kombinaciji s ostalim zadacima zahtijeva efektivniju strategiju.

Znanstvenici navode kako su žene sposobne na trenutak se zaustaviti i ispravno detektirati problem, a da pritom ne moraju prestati rješavati ostale zadatke.

29.09.2012. 17:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh