« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
ODGOVOR

Zašto su muškarci opčinjeni ženskim grudima

Odgovor leži u mješavini kemije i psihologije, a grudi su opsesija samo ljudima, a ne i ostalim sisavcima

Zašto pogled na dobar dekolte uvijek izbezumi muškarce
Zašto pogled na dobar dekolte uvijek izbezumi muškarce (Shutterstock)
Više o

žene

,

muškarci

,

grudi

,

dojke

Ženske grudi su opsesija muškaraca, o tome nema rasprave. Dva su se autora uhvatila u koštac s vječnim pitanjem zašto su upravo grudi toliko privlačne muškarcima, i došli su do zaključka da je odgovor u oksitocinu, hormonu koji se luči kad beba stišće majčine grudi, koje zatim počinju lučiti mlijeko.

U tom se trenutku i majka fokusira na bebu, pa im dijete postane najvažnija stvar na svijetu. Dojenje je za bebu izuzetno ugodno iskustvo koje stalno želi ponavljati, i na taj se način stvara veza za čitav život. 

Jednaku reakciju izaziva i partner kad stimulira grudi, jer se odvija ista serija reakcija kao i kod dojenja, i to na obje strane. Prema tome, opčinjenost grudima je zapravo nesvjesni prirodni poriv programiran još od prvih trenutaka života.

Fascinantno je da od svih sisavaca jedino ljudi imaju tu opsesiju da su grudi nešto seksualno, stimulirajući ih tijekom seksa. 

Rezultat svega toga je činjenica da muškarce dobar dekolte, ponekad čak i samo grudnjak, može bez problema navesti na ishitrene i pogrešne odluke.

26.09.2012. 16:49:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh