« Muškarci
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
LOOL

Muškarci rade čudne selfije

Ispitanici su morali rješavati testove kojima se ispitivala njihova taština, a morali su i podijeliti informaciju uređuju li svoje fotografije filterima ili obrezivanjem

E, da... ;)
E, da... ;) (Arhiva)
Više o

muškarci

,

selfie

Nije dugo čekalo da se naprave ovakva istraživanja - muškarci koji objavljuju mnogo selfie fotografija čudni su, a najgori su oni koji se koriste filterima na Instagramu.

Naime, istraživanje provedeno 2015. godine na sveučilištu u Ohiju pokazalo je da je kod muškaraca koji objavljuju mnogo "selfie" fotografija vjerojatnije psihopatsko ponašanje, piše Metro.co.uk.

Kod osoba koje za svoje selfije koriste i filtre, prema ovom istraživanju, postoji viša razina nedruštvenog ponašanja, poput narcizma i opsesije vlastitom pojavom. Psiholozi sa sveučilišta u Ohiju proveli su istraživanje na 800 muškaraca u dobi od 18 do 40 godina, to jest na njihovim navikama objavljivanja fotografija na društvenim mrežama.

>> Kakav selfie najviše privlači žene >>

Ispitanici su morali rješavati testove kojima se ispitivala njihova taština, a morali su i podijeliti informaciju uređuju li svoje fotografije filtrima ili obrezivanjem.

"Ne iznenađuje da su muškarci koji objavljuju mnogo selfija i troše mnogo vremena na njihovu obradu više narcisoidni, no ovo je prvi put da je to potvrđeno istraživanjem", izjavila je docentica na sveučilištu Ohio Jesse Fox koja je vodila istraživanje.

"Još zanimljivije otkriće jest da je kod takvih osoba prisutnije asocijalno i psihopatsko ponašanje te da su skloniji samoobjektivizaciji. Mnogi misle da muškarci ne rade takve stvari, no definitivno rade", rekla je Fox.

>> Objavljujete puno selfieja? Vi ste psihopat! >>

Dodala je kako psihopatiju karakterizira impulzivnost.

"Oni će snimiti fotografije i odmah ih objaviti jer žele biti viđeni", zaključila je Fox.

 

22.10.2021. 21:05:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    23.10.2021. 09:00
    glupe selfije hHa
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh