« Muškarci
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
HE HE

Muškarci puštaju bradu da bi se istakli

Muškarci možda puštaju bradu kako bi ženama bili atraktivniji i dominirali nad drugim muškarcima, zaključili su znanstvenici

Brada ističe muškarce među konkurencijom
Brada ističe muškarce među konkurencijom (Arhiva)
Više o

muškarci

,

privlačnost

,

brada

,

trodnevna brada

,

puštanje brade

Muškarci se moraju isticati na neki način pred konkurencijom, a jedan od najjednostavnijih načina je puštanje brade, kažu australski znanstvenici koji naglašavaju da muškarci imaju osjećaj da su pod pritiskom drugih muškaraca i stoga pokušavaju izgledati agresivnije time što su upečatljiviji.

Znanstvenici su proučavali teze da u velikim zajednicama muški primati razvijaju živopisna obilježja koja mogu pojačati njihovu seksualnu privlačnost ženkama i time ih staviti u bolju poziciju u odnosu na druge mužjake. To uključuje istaknute obraze, produžene noseve, izraženije gornje usne kod majmuna i brade kod čovjeka.

>> Brada govori kakav je on muškarac >>

Tim je proučavao 154 vrsta primata i otkrio još istaknutih obilježja kod muških pripadnika vrsta kod kojih su društveni i fizički sukobi uobičajeni, a mogućnost razlikovanja pojedinaca ograničena.

Što je zajednica postajala napučenija mužjacima rasla je kompeticija i obilježja su postajala upečatljivija, utvrdili su znanstvenici.

>> Ženama se više sviđaju neobrijani muškarci >>

Moderni muškarci moraju se isticati

Moderni muškarac ne samo da se mora natjecati sa stotinama drugih muškaraca u stvarnom svijetu nego se mora i isticati među tisućama potencijalnih suparnika u virtualnom svijetu pa glatko izbrijani muškarci mogu odbijati žene koje privlače naizgled moćni muškarci, kažu znanstvenici.

>> Zašto žene vole muškarce s brkovima i bradom >>

Znanstvenici ističu da su primjerice brkovi i brada bili popularni među britanskim muškarcima u razdoblju od 1842.-1971. jer je bilo manje raspoloživih žena za udaju i brade su smatrane atraktivnijima.

Također, tijekom 19. stoljeća promijenio se stav prema brkovima i bradi britanskih vojnika pod utjecajem dalekoistočnih kultura u kojima su zalisci, brkovi i brade bili znak moći i mudrosti.

30.03.2015. 20:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh