« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
JESTE LI ZNALI?

Muškarci potroše pet mjeseci života na brijanje

Kad bismo brojali, potrebno je oko 600 poteza britvicom da se uklone sve dlake s lica, unatoč reklamama koje govore drugačije

Gotovo 90 posto muškaraca brije se svaki dan
Gotovo 90 posto muškaraca brije se svaki dan (Shutterstock)
Više o

brijanje

,

muškarci

,

britvice

Brijanje je nekad bilo vrlo jednostavno i uključivalo je četku, sapun, ogledalo i britvicu. Danas ono uključuje razne preparate za kožu lica, prije i poslije brijanja, losione, kreme, gelove, potom brijače aparate, četke te britvice.

Jeste li znali da se gotovo 90% muškaraca brije barem jednom dnevno, 60 sati godišnje, te gotovo 20000 puta tijekom života? Prosječna dob kada muškarci započinju s brijanjem je 14 do 16 godina.

Dlaka u prosjeku naraste do centimetar mjesečno, pod kutem od 30 do 60 stupnjeva, a brijanjem se u jednakoj količini uklone i mrtve stanice kože lica. Prosječna osoba ima oko 615 dlaka po kvadratnom centimetru, s tim da ljudi tamne boje kože imaju više dlaka od Azijata, ali su zato bijelci najdlakaviji.

Potrebno je gotovo 600 poteza britvicom da bi se uklonile sve dlake s lica. Čak 1.3 milijardi muškaraca brije se pomoću britvice, a prva se pojavila 1901. godine.

Tek toliko da znate, samo jedan posto muškaraca uživa u svakodnevnom brijanju dok svi ostali to smatraju gnjavažom. Prilično velik broj od 34% muškaraca nosi brkove, 19% zulufe, 17% kozju bradicu, a 6% ima punu bradu.

Što se tiče navika, 84% muškaraca brije se iznad lavaboa, dok 15% to radi za vrijeme tuširanja. Prosječno brijanje traje oko 3.5 minuta.

15.10.2012. 11:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh