« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 8 mjeseci
NE DAJ BOŽE NIKOME :)

Vodite brigu o svojoj muškosti

Brojne su neprilike koje vaš mali prijatelj mora preživjeti tijekom i nakon seksa, no može li puknuti?

Nemojte zanemariti svog prijatelja u gaćama
Nemojte zanemariti svog prijatelja u gaćama (Dreamstime)
Više o

sex

,

seks

,

penis

,

fraktura penisa

,

corpora cavernosa

,

oteklina penis

Opće je poznato da iritacija, otekline i nadraženje penisa može biti izazvano trenjem tijekom oralnog ili malo grubljeg seksa. No, je li moguće da penis pukne? I ako je, u slučaju da do toga dođe, može li se išta učiniti?

Nažalost, odgovor na prvo pitanje je da. Iako penis ne sadrži niti jednu kost, postoje određene situacije u kojima dolazi do frakture. Muški spolni organ sastoji se od dvije komore od spužvastog tkiva tehničkog naziva „corpora cavernosa".

Te komore su zatvorene elastičnim vlaknastim tkivom naziva „tunica albunigea" koje se može rastezati i prilagođavati erekciji i koje sprječava krv da izađe iz njih. Taj proces rezultira većim i čvršćim penisom. No, iako izgleda čvrst kao stijena, ne zaboravite da se radi samo o krvi i mesu. Tijekom agresivnijeg spolnog čina, penis može slučajno ispasti i biti snažno pritisnut ženskom pubičnom kosti, stegnima, stražnjicom, itd.

Do toga vrlo lako može doći u bilo kojem seksualnom položaju, ni najčešće se događa kad je žena na muškarcu jer se svom težinom tijela oslanja na njega. U tom slučaju ako penis isklizne, a žena ga pritisne prejako, vrlo lako može doći do frakture ili pucanja. Čut ćete snažan zvuk kojeg će pratiti bol i oteklina. Pojavit će se tamnoplava masnica zbog krvi koja napušta spužvasto tkivo. U 10 do 30 slučajeva frakture penisa oštetit će se i uretra .

Ne igrajte se. Odmah potražite pomoć u slučaju da, ne daj bože, pretjerate u seksualnim igrama.

Srećom, odgovor na drugo pitanje također je potvrdan. „Stvar" se može popraviti operacijom. Zato ne čekajte ni trenutka.

Odugovlačenjem samo možete zakomplicirati stvar; ako ne potražite na vrijeme liječničku pomoć možete završiti s deformiranim penisom, nemogućnošću postizanja erekcije, Peyronijevom bolešću (abnormalna iskrivljenost penisa), suženjem mokraćnog kanala, itd.

Sram, stres, tjeskobu, nervozu i slične osjećaje zaboravite! Najvažnije je doći k stručnjaku na vrijeme želite li povratiti funkcionalnost i estetiku penisa. Na taj način ćete izbjeći dodatne neželjene komplikacije. I na kraju, ljepše je i, očito, sigurnije voditi ljubav koristeći razne finese nego divljati i ponašati se nekontrolirano prilikom stanja erekcije.

14.10.2012. 15:28:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh