Metro-portal.hr

objavljeno 15.10.2017. 21:31:00
ZANIMLJIVO!

Muškarci i požuda - je li veća od ženske?

Neka od novijih istraživanja pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze

Tko je napaljeniji?
Tko je napaljeniji? (Dreamstime)

Desetljećima znanstvenici vjeruju kako je muška požuda intenzivnija i snažnija od ženske što je u skladu s brojnim istraživanjima iz tih vremena. Novija istraživanja, s druge strane, otkrivaju da se spolne razlike zapravo ne mogu uvijek tako promatrati jer ima mnogo načina kako definirati i izmjeriti požudu.

Neka od novijih istraživanja pokazuju kako muškarci mogu biti ti koji manje osjećaju požudu unutar neke duže veze.

Nekadašnja istraživanja sadržavala bi pitanja kao što je: "Koliko ste osjećali požudu tijekom prošlog mjeseca?" Na ovo bi pitanje muškarci uredno odgovarali s više osjećanja požude od žena. No kad se pitanje postavilo kao osjećaj požude u određenom momentu - količina požude tijekom seksualnog odnosa - nije bilo razlike među spolovima.

"Ovo saznanje nam stavlja u pitanje saznanja o spolnim stereotipima u smislu žene kao te koja je suzdržanija i manje seksualna", kaže Lorri Brotto, profesorica ginekologije i porodništva na Sveučilištu British Columbia i privatni psihoterapeut. "Čini se kako faktori požude u momentu mogu biti jednako potentni za žene i muškarce", nastavlja Brotto.

Drugi su došli do teorije koja kaže da se ženska požuda događa u skladu s menstrualnim ciklusom tj. tijekom ženskog vrhunca uzbuđenja i požude zapravo se događa ovulacija te je njihova motivacija za seksom jednaka kao muškarčeva.

Više o ovoj zanimljivoj temi pročitajte na portalu Gentleman.hr

15.10.2017. 21:31:00
http://metro-portal.hr/muskarci-i-pozuda-je-li-veca-od-zenske/107965/