« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Mršavljenje nakon četrdesete - teško, ali ide

Kada se sve tegobe zbroje, nije ni čudo što većina žena na pragu četrdesetih i pedesetih ima velikih problema sa mršavljenjem

Može se, vjerujte
Može se, vjerujte (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

četrdesete

Mršavljenje je jednostavno kad si mlad - samo malo promijeniš navike i kile idu dolje (barem većini), no kad godine postanu ozbiljnije, takvi su i problemi s viškom kilograma. Naime, većina 

Godine nose mnoge pozitivne strane, ali i probleme, kojih se nije lako riješiti. Većina žena, ali i muškaraca, nakon četrdesete muku muči s kilogramima.

Naime, zahvaljujući uspavanom metabolizmu, osobe starije od 40 godina dnevno gube 300 kalorija manje nego dok su bile u dvadesetima. T

Jednako tako, niži nivo estrogena kod starijih žena, do čega dolazi u perimenopauzi i menopauzi, može uzrokovati poremećaj inzulina u tijelu, zbog čega ono otežano regulira šećer u krvi.

Kada se sve ove tegobe zbroje, nije ni čudo što većina žena na pragu četrdesetih i pedesetih ima velikih problema sa mršavljenjem.

No, evo nekoliko naputaka koji će vam pomoći:

Cilj su jedan do dva kilograma tjedno - da biste izgubili kilograme i, što je najvažnije, očuvali željenu kilažu, potrebno je stvoriti zdrave, dugoročne navike.

Napunite tanjur dopola svježim voćem ili povrćem - to su niskokalorične namirnice, bogate vlaknima i vodom.

Preskačete obroke i jedete neredovno - tijelo će doživjeti šok i dobiti krivu informaciju da je vrijeme da skladišti kalorije umjesto da ih potroši.

Razmišljajte o nutrijentima - tanjur treba sadržavati povrće ili voće i proteine, šaku složenih ugljikohidrata i zdrave masti.

Sjetite se zlatnog pravila mršavljenjahranite se zdravo, jedite manje porcije i ne preskačite obroke. Žena koja dnevno pojede 2.000 kalorija, trebala bi smanjiti dnevni unos za 400 do 500 kalorija želi li izgubiti višak kilograma.

U svakom obroku - osigurajte 150 grama proteina, poput pilećih ili purećih prsa, ribe, jaja ili grčkog jogurta. U obroku se treba nalaziti i šaka zdravih ugljikohidrata od cjelovitog zrna, poput graha, slanutka, svježeg voća, smeđe riže ili batata. Sedam do 10 grama avokada, orašastih plodova, soje, tofua, sezama ili sličnih sjemenki, odličan je dodatak svakom obroku.

16.06.2017. 09:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh