« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 11 mjeseci
MLJAC

Marelice, čuvari linije i zdravlja

Svježa marelica puna je vitamina A, B i C kao i raznih minerala, a dokazano je da su odličan saveznik u liječenju raznih infekcija, obnavljanju oštećenog tkiva, sprječavanju srčanih bolesti te poticanju rasta kostiju i zuba

Slobodno navalite na svježe marelice
Slobodno navalite na svježe marelice (Arhiva)
Više o

kalorije

,

vitamini

,

minerali

,

marelice

Marelice su jedna od onih voćki na koje često ne obraćamo dovoljno pažnje, pa ćemo vam dati dobre razloge da ih u sezoni počnete jesti u velikim količinama jer su dobre kako za zdravlje u cjelini, tako i za vaš vitak struk.

Svježa marelica puna je vitamina A, B i C kao i raznih minerala, a dokazano je da su odličan saveznik u liječenju raznih infekcija, obnavljanju oštećenog tkiva, sprječavanju srčanih bolesti te poticanju rasta kostiju i zuba.

Uz to, odlično reguliraju probavu, snižavaju razine lošeg kolesterola, pomažu kod kožnih bolesti i anemije.

No, niti tu nije kraj - svježa marelica prepuna je nutrijenata karotenoida i ksantofila koji štite vid, sprječavaju makularnu degeneraciju i slabljenje očnog mišića u godinama. Visok udio vlakana odlično će uravnotežiti probavu i pobrinuti se za vašu liniju.

Koliko kalorija imaju marelice? Zanemarivih 40 kalorija na 100 grama, ali su zato sušene prava kalorijska bomba - čak 234 kalorije na istu količinu.

Stoga, trkom na tržnicu, marelica ima napretek!

15.06.2017. 18:24:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh