« Muškarci
objavljeno prije 7 godina
ZAPAMTITE :)

Mitovi o ženama koje bi trebalo raskrinkati

Postoji mnogo stvari koje žene rade samo zato što to određuju nametnute društvene norme, a zapravo ih istinski mrze raditi

Mislite da znate što žene vole?
Mislite da znate što žene vole? (Shutterstock)
Više o

žene

,

štikle

,

brijanje

,

navike

Žene se vole sređivati, push-up grudnjaci i štikle su im omiljena oprema, a jedva čekaju da im se počupaju dlačice s nogu, naprave brazilku i slično, a brak i djeca su im jedine stvari na pameti... ili možda ipak ne?

Muškarci, kako god smotani bili, uglavnom vjeruju u ove mitove, no istina je potpuno različita - zapravo postoji mnogo stvari koje žene rade samo zato što to određuju nametnute društvene norme, a zapravo ih istinski mrze raditi. Zasićene i umorne od stereotipa prema svome spolu, žene su na Redditu progovorile o svemu što ih muči, piše Independent.

"Bilo da je riječ o neskidanju iz trenirke do zaraslim nogama, recite nam ponešto o svom unutarnjoj buntovnici", napisala je jedna korisnica i pokrenula lavinu komentara. Jedna je žena napisala da mrzi nositi štikle jer su grozno neudobne, a druga je dodala kako su štikle slatke ali definitivno nisu vrijedne bolova.

Isto tako, žene su spomenule i nošenje grudnjaka. Mnoge su rekle da vole nositi rublje, ali da im se ne sviđa činjenica da je grudnjak obavezan i da njegovo nošenje nije opcionalno.

"Vidjela sam mnoge bradavice kako strše ispod majica, ali je bilo je u redu jer su to bili muškarci", rekla je jedna korisnica Reddita.

Raspravu je potaknulo i uklanjanje dlačica s tijela. Žene ljuti uvriježena činjenica da se uklanjanje dlačica podraumijeva i da je strašno čudno ako se neka od njih ne depilira.

"Volim se uređivati i biti njegovana ali priznajem da je za to potrebno jako puno truda, vremena i novca", istaknuto je.

Tema udaje i rađanja je također izazvala dosta reakcija.

"Ako odlučiš imati djecu i ostati doma umjesto imati posao ljudi te gledaju kao jadnicu koja je jednostavno odustala"

"Smeta me romantiziranje majčinstva do gubitka vlastitog identiteta. Biti majka nije neka supermoć, nisam zbog toga posebna ili jedinstvena", rekla je jedna žena.

06.04.2017. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh