« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina
PROČITAJTE! :)

Mitovi o vježbanju koje treba razbiti

Kao i sve ostalo u životu, i vježbanje se nalazi u magli mitova koji nam ponekad donose priličnu štetu ako povjerujemo u njih

Riješite se mitova :)
Riješite se mitova :) (Shutterstock)
Više o

metabolizam

,

vježbanje

,

masne naslage

,

mitovi

,

mišići

Vježbanje je jedna od onih stvari u životu koje su okružene gomilom mitova i nije se lako probiti kroz njih do prave istine, pa donosimo neke najčešće mitove koje treba razbiti. 

Tako se, primjerice, vjeruje da se nakon prestanka vježbanja mišići pretvaraju u masne naslage, što definitivno nije istina - radi se o dvije potpuno različite vrste tkiva s različitim funkcijama. Istina je jednostavna - nakon prestanka vježbanja, mišići se smanjuju, a masne naslage rastu.

>> Koje je najbolje doba dana za vježbanje >>

Što se tiče količine vježbanja, nije potrebno pola sata dnevno u komadu, i tri puta po deset minuta kardio treninga omogućit će vam da zadržite formu. Što manje vremena imate, trebate vježbati intenzivnije za isti učinak.

Istezanje prije vježbanja možda je dobro, a možda i nije, jer se do sada pojavilo više istraživanja koja jednako kvalitetno zagovaraju i jednu i drugu mogućnost.

>> Vježbanje u paru dobro je za vezu >>

Plivanjem se ipak mogu skinuti kilogrami - plivači koji plivaju na duge pruge u hladnoj vodi zadržavaju masno tkivo kao izolator, no kad plivate u ugodnom bazenu, za sat vremena spalite od 450 do 700 kalorija, što definitivno nije malo.

Metabolizam je jedna od riječi koje se često čuju u vezi s vježbanjem, a rašireno mišljenje da pretili imaju usporen metabolizam, činjenica je da to pogađa tek 10 posto njih.

>> Ako želite smršaviti, samo vježbanje neće vam biti od koristi >>

Stoga, prije nego što krenete vježbati, obratite se stručnjaku u teretani koji će vam napraviti program i držite ga se - on zna više od Googla ...

19.05.2015. 09:05:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh