« Muškarci
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
EH, DA... :)

Mitovi o bradama u poslovnom svijetu

Uvijek postoje izuzeci koji će brade i dalje smatrati neprofesionalnim ili pak će na njih gledati tek kao na neki prolazni trend muškarca današnjice

Brada i posao - idu zajedno
Brada i posao - idu zajedno (Arhiva)
Više o

posao

,

mitovi

,

brade

Puštanje i nošenje brade na radnom mjestu ili radnoj okolini, srećom, počinje biti opće prihvatljiv stil u korporativnom svijetu.

Naravno, kao i svugdje, uvijek postoje izuzeci među njima koji će brade i dalje smatrati neprofesionalnim ili pak će na njih gledati tek kao na neki prolazni trend muškarca današnjice.

No, što u današnjem, modernom društvu simboliziraju brade, odnosno koji su to učestali, a nerijetko potpuno promašeni stereotipovi, nametnuti od strane društva, a koji mogu utjecati na poslovnu karijeru bradonje.

Muževnost

Percepcija društva o muževnosti ima važnu ulogu u stilu života muškaraca te njegovom ponašanju.

Povijesno gledano, rod i spol u našem su društvu uvijek bili smatrani sinonimima. Nerijetko bi kod većina ljudi to bila jedan te isti pojam. Međutim, u suvremenom društvu spol je taj koji definira, odnosno označava biološku razliku između muškaraca i žena, dok s druge strane rod, rodni identitet i rodno izražavanje više nisu definirani samom genetikom.

Kroz povijest su se muškarci morali odijevati, ponašati, govoriti, ali i sređivati te odabirati stil sukladno rodu, odnosno spolu. Očekivalo se da su muškarci snažniji, agresivniji i naravno odvažniji.

Više pročitajte na portalu koji zna sve o bradama - Gentleman.hr

30.01.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh