« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
DAMASK

Mitchell: SAD želi "opći mir" uključujući i mir između Izraela i Sirije

Sirija je, putem službenih medija, kritizirala izravne pregovore Izraela i Palestine, ocijenivši ih kao "gubitak vremena"

George Mitchell
George Mitchell (Getty Images)
Više o

SAD

,

Izrael

,

Palestina

,

pregovori

,

Sirija

,

Bašar al-Asad

,

George Mitchell

Američki izaslanik za Bliski istok George Mitchell, koji je sudjelovao na izravnim pregovorima Izraelaca i Palestinaca, izjavio je u četvrtak u Damasku da Amerika i dalje želi "opći mir" u regiji, pa i "mir između Izraela i Sirije".

"Rekao sam predsjedniku Asadu da se naši napori za rješenje izraelsko-palestinskog sukoba nipošto ne kose s našim ciljem, a to je opći mir koji uključuje i mir između Izraela i Sirije", rekao je Mitchell nakon razgovora sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom. Američki izaslanik, koji je susret s Asadom nazvao "veoma korisnim", kazao je da "dobri pregovori Izraelaca i Palestinaca mogu i moraju biti temelj općeg mira" u regiji. "Neki su odlučni u nakani da unište proces (izraelsko-palestinske pregovore), ali smo i mi odlučni da idemo naprijed", istaknuo je Mitchell.

Sirija je, putem službenih medija, kritizirala izravne pregovore Izraela i Palestine, ocijenivši ih kao "gubitak vremena", rekavši da služe tek "jeftinoj prodaji palestinskih prava". Mitchell je u utorak pratio američku državnu tajnicu Hillary Clinton u Šarm el-Šeiku, gdje se sastala s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom i predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom u okviru nastavka izravnih izraelsko-palestinskih pregovora. (hina/metro-portal)

16.09.2010. 21:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh