« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
SPOR NIJE RIJEŠEN

Netanyahu i Abas bez napretka po pitanju gradnje naselja

Washington je odredio rok od godinu dana za postizanje okvirnog mirovnog sporazuma koji bi trebao riješiti izraelsko-palestinski sukob

Benjamin Netanyahu i Mahmud Abas
Benjamin Netanyahu i Mahmud Abas (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Mahmud Abas

,

Benjamin Netanyahu

,

židovska naselja

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu zaželio je u srijedu dobrodošlicu palestinskom predsjedniku Mahmudu Abasu u svojoj rezidenciji u Jeruzalemu i s njime razgovarao o mirovnom sporazumu, no nije dao nikakav znak da su se približili rješenju spora oko gradnje židovskih naselja.

Upitan je li ostvaren napredak, Netanyahu je novinarima rekao: "Radimo na tome... još je puno posla. Drago mi je da sam mogao pozdraviti predsjednika Abasa i američku državnu tajnicu Hillary Clinton ovdje, sa zajedničkom željom da se postigne mir i mislim da bi tako trebali nastaviti". Bio je to prvi dolazak Abasa u Netanyahuovu službenu rezidenciju u Jeruzalemu otkako je desničarski izraelski premijer prije 18 mjeseci preuzeo dužnost. Ranije se tamo sastao s Netanyahuovim prethodnikom Ehudom Olmertom.

"Danas sam ponovno u ovoj zgradi, nakon dugo vremena, kako bi nastavili pregovore s nadom u ostvarenje mira u cijeloj regiji, osobito mira između židovskog i palestinskog naroda", upisao je Abas u knjigu gostiju. Washington je odredio rok od godinu dana za postizanje okvirnog mirovnog sporazuma koji bi trebao riješiti izraelsko-palestinski sukob i rezultirati uspostavom palestinske države. (hina/metro-portal)

15.09.2010. 22:54:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    emin
    16.09.2010. 10:40
    Americki poltroni ;Egipat,Jordan i Saudijska Arabija nemogu pridonjeti postenom resenju Palestinskog pitanja, nego ukljuciti ;Tursku,Siriju i Iran.Kome zele baciti prasinu u oci??
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh