« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
EKONOMIČNIJE

Microsoft i Ford zajedno stvaraju električni automobil

Microsoftova usluga optimizacije potrošnje električne energije bit će uključena u hibridni model Focus Electric u 2011.

(Getty Images)
Više o

Microsoft

,

Ford

,

električna energija

,

električni automobil

,

Focus Electric

Microsoft i Ford najavili su suradnju na razvoju električnog automobila kojem će Microsoftova tehnologija osigurati ekonomičniji postupak punjenja baterija, priopćeno je iz dvije kompanije.

Ford je u srijedu na otvaranju međunarodnog sajma automobila u New Yorku objavio da će Microsoftova usluga optimizacije potrošnje električne energije u domaćinstvima Hohm pomoći vozačima električnih automobila kako bi utvrdili kada je najbolje vrijeme za punjenje baterija i da prilagode taj postupak kako ne bi previše opteretio elektrodistribucijsku mrežu.

Kompanija se nada da će ta tehnologija pomoći vozačima da efikasnije planiraju punjenje vozila koja će vjerojatno biti najveći potrošači energije u njihovom kućanstvu i vjerojatno će udvostručiti potrošnju energije.

Usluga utemeljena na internetu bit će uključena u hibridni model Focus Electric u 2011., kao i u sljedeće dvije hibridne generacije u 2012., objavio je Ford u srijedu.

"Za Ford je to nužan korak u razvoju infrastrukture zahvaljujući kojoj će električna vozila postati održiva", rekao je izvršni direktor Alan Mulally u priopćenju.

Dvije kompanije godinama surađuju na razvoju sustava Sync, lansiranog 2007. Riječ je o sustavu za kontrolu i zabavu kojim se upravlja glasom a u međuvremenu je ugrađen u više od dva milijuna Fordovih, Lincolnovih i Mercuryjevih vozila. (hina/metro-portal)

01.04.2010. 11:56:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh