« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
COOL

Mercier-Jones Supercraft - pila za sve terene

Mercier-Jones Supercraft nije auto, nije čamac, već je hovercraft – vozilo koje se kreće na zračnom jastuku juri najvećom brzinom 56 km/h, a popije čak 19,5 litre benzina

Šminkerski hovercraft
Šminkerski hovercraft (Automania)
Više o

Mercier-Jones Supercraft

Američki proizvođač Mercier-Jones napravio je vozilo na fotografijama i dao mu ime Supercraft. Premda ima osnovni oblik automobila s malim detaljima glisera (pramac i krma) zbunjujue po jedan otvor za veliki ventilator na svakom boku.

Da, rekli smo radi se o vozilu hovercraft, koji lebdi na zračnom jastuku. Vozilo je dugačko 4,32 metara, široko 2,16 i visoko samo 1,22 metara, te je otvorenog karoserijskog  tipa kao kabriolet, odnosno čamac. Mjesta ima za prijevoz samo dvije osobe, a ostali mali raspoloživ prostor zauzima tehnika.

Za pogon se koristi Wankel motor s dva rotora najveće snage 61 KS koji puni litij-ionski akumulator kapaciteta 64 Ah, a čiju struju koristi elektromotor snage 31 kW. Najveća brzina ovog vozila je 56 km/h, a potrošnja goriva je ogromnih 19,5 l/100km. Spremnik goriva dovoljan je za samo 190 km autonomnosti.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

03.04.2014. 16:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh