« Stand up
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
BRAVO

Marina Orsag proglašena za europskog heroja humora

Hrvatska komičarka opet među najboljima u Europi, ovaj put u ulozi superheroja

Marina opet po nagrade
Marina opet po nagrade (KovaZG)
Više o

Marina Orsag

,

standup

Marina Orsag najpoznatija je žena komičar(ka) u Hrvatskoj i regiji, a njen talent i prirodnu duhovitost polako prepoznaju i van granica Lijepe naše. Nakon što je prije tri godine proglašena jednom od najboljih komičarka Europe, u sklopu Montreux Comedy Festivala, ove godine došlo je još jedno priznanje.

Marina je tako pozvana na International comedy festival „The Joke", koji će se u lipnju održati u dva grada, Amsterdamu i Leeuwardenu. U sklopu tog festivala, nizozemski komičar Jan Jaap Van der Wal razvio je projekt „Helden met humor" odnosno, Heroji humora, gdje je odlučio okupiti šest ponajboljih komičara Europe koji svojim humorom i radom, osim što nasmijavaju, mijenjaju svijest i brišu predrasude. Sudionici ovog hvalevrijednog projekta su: Marina Orsag (Hrvatska), Yacine Belhousse (Francuska), Katerina Vrana (Grčka/Engleska), Ari Matti Mustonen (Estonija) i, po Marininoj preporuci, Martina Ipša (Slovenjia).

Ako se pitate zašto baš Marina, odgovor možemo naći u samom pozivu na festival u kojem su organizatori naveli razloge. Stand up show „Kaj Bre", kojeg je Marina osmislila i izvodi zajedno s kolegom Aleksandrom Perišićem iz Srbije, jedan je od razloga jer humor u tom showu radi na dobrosusjedskim odnosima između Hrvatske i Srbije i bori se protiv mržnje i predrasuda. Drugi razlog su projekti poput „Laugh out proud" i „Šarena ovca obitelji" u kojima Marina humorom ukazuje na probleme i predrasude prema LGBT populaciji te također kroz smijeh briše predrasude. Treći, ali ne manje bitan razlog, jer Marinin naporni rad zadnjih trinaest godina oko stvaranje stand up scene u Hrvatskoj. Naime možda većina ne zna, ali Marina je do sada pokrenula večeri otvorenog mikrofona i radionice koje vodi već dvanaest godina, otvorila prvi Comedy Club u Hrvatskoj „Studio Smijeha" čija je i direktorica, „iznjedrila" je preko 20 komičara/ki te organizirala i producirala preko 10000 nastupa. Ima još razloga poput Regional stand up showova, raznih festivala, preko 500 odrađenih humanitarnih showova i još puno toga. Sudeći po svemu ovome, poziv na festival stigao je i više nego na pravu adresu.

Osim nastupa na International Comedy Festivalu u Amsterdamu i Leeuwardenu, Marina će odraditi i mini turneju po Europi pa će tako hrvatski humor odjekivati i u Munchenu, Frankfurtu, Rotterdamu i Berlinu.

Marinin humor okarakteriziran je kao bez dlake na jeziku, no ono što prepoznaju svi je činjenica da Marina iskreno uživa u onom što radi. Nakon 13 godina građenja stand up scene u Hrvatskoj, bavljenja humorom, copywritingom, organizacijom raznih događanja, humanitarnim radom; nakon preko 2500 nastupa te preko 500.000 nasmijanih ljudi koji su gledali i slušali Marinu kroz sve ove godine, vrijeme je da Marina 'herojski' osvoji i Europu.

14.06. Minhen - Marina Orsag Best of stand up
15.06. Frankfurt - Marina Orsag Best of stand up
18.06. Rotterdam - Marina Orsag Best of stand up
20.06. Leeuwarden - Helden met humor
21.06. Leeuwarden - Helden met humor
22.06. Leeuwarden - Helden met humor
23.06. Amsterdam - Helden met humor
24.06. u 16h Marina Orsag i Martina Ipša Best of stand up
24.06. Amsterdam - Helden met humor
25.06. Amsterdam - Helden met humor
27.06. u 21h Berlin - Marina Orsag Best of stand up

07.06.2018. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh