« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 4 mjeseca
HE HE

Mamurluk ne prestaje? Evo što radite pogrešno

Ako vam se dogodi da traje i dulje od samo nekoliko sati ili čak dulje od jednog dana, to vam jasno daje do znanja da ste negdje grdno pogriješili...

Pazite što radite!
Pazite što radite! (Arhiva)
Više o

mamurluk

,

uzroci

,

dugotrajni mamurluk

Mamurluk, je najgori dio dobrog izlaska... fino ste se zabavili, popilo se koju previše i to vam tada nije toliko smetalo, ali ujutro... majko mila!

Mamurluk obično traje nekoliko sati nakon buđenja, većinom najčešće do prvog obroka, ali ako vam se dogodi da traje i dulje od samo nekoliko sati ili čak dulje od jednog dana, to vam jasno daje do znanja da ste negdje grdno pogriješili...

Godine - u dvadeset i prvoj godini sposobnost za detoksikaciju alkohola je drugačija nego u tijelu četrdesetogodišnjaka. Stanice starijeg čovjeka sporije će procesirati toksine, a samim time, dulje ćemo se osjećati mamurnima. 

Prazan želudac - alkohol može nadražiti stijenku želuca što može, dan nakon, uzrokovati osjećaj mučnine, boli i nagona na povraćanje. 

Premalo vode - velike količine alkohola dehidriraju tijelo, pogotovo još nakon povraćanja. Tijelo dan nakon pokušava vratiti dovoljnu količinu vode, a proces će biti sporiji ako mu vi dodatno ne pomognete.

Tamna pića - sastojci koji se nalaze u tamniji pićima navodno pojačavaju osjećaj mamurluka. Dakle, ako se želite nakon tuluma osjećati bolje, birajte pića kao votka, gin ili bijelo vino, a izbjegavajte whiskey, rum, crno vino ili brandy. 

Stoga, pripazite malo...

05.01.2019. 17:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh