Metro-portal.hr

objavljeno 05.01.2019. 17:42:00
HE HE

Mamurluk ne prestaje? Evo što radite pogrešno

Ako vam se dogodi da traje i dulje od samo nekoliko sati ili čak dulje od jednog dana, to vam jasno daje do znanja da ste negdje grdno pogriješili...

Pazite što radite!
Pazite što radite! (Arhiva)

Mamurluk, je najgori dio dobrog izlaska... fino ste se zabavili, popilo se koju previše i to vam tada nije toliko smetalo, ali ujutro... majko mila!

Mamurluk obično traje nekoliko sati nakon buđenja, većinom najčešće do prvog obroka, ali ako vam se dogodi da traje i dulje od samo nekoliko sati ili čak dulje od jednog dana, to vam jasno daje do znanja da ste negdje grdno pogriješili...

Godine - u dvadeset i prvoj godini sposobnost za detoksikaciju alkohola je drugačija nego u tijelu četrdesetogodišnjaka. Stanice starijeg čovjeka sporije će procesirati toksine, a samim time, dulje ćemo se osjećati mamurnima. 

Prazan želudac - alkohol može nadražiti stijenku želuca što može, dan nakon, uzrokovati osjećaj mučnine, boli i nagona na povraćanje. 

Premalo vode - velike količine alkohola dehidriraju tijelo, pogotovo još nakon povraćanja. Tijelo dan nakon pokušava vratiti dovoljnu količinu vode, a proces će biti sporiji ako mu vi dodatno ne pomognete.

Tamna pića - sastojci koji se nalaze u tamniji pićima navodno pojačavaju osjećaj mamurluka. Dakle, ako se želite nakon tuluma osjećati bolje, birajte pića kao votka, gin ili bijelo vino, a izbjegavajte whiskey, rum, crno vino ili brandy. 

Stoga, pripazite malo...

05.01.2019. 17:42:00
http://metro-portal.hr/mamurluk-ne-prestaje-evo-sto-radite-pogresno/116260/