« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
VJEŽBAJTE!

Malo mišića, kraći život

Učinak slabe muskulature sličan je učinku otprije poznatih čimbenika za ranu smrt, kao što su debljina i visoki krvni tlak

Ovakav torzo garantira dug život
Ovakav torzo garantira dug život (Arhiva)
Više o

dugovječnost

,

muškarci

,

mišićna masa

,

mišići

,

kratak život

,

muskulatura

Znamo da žene vole muškarce koji imaju mišiće, no i oni koji ih nemaju već kao djeca trebali bi razmisliti o tome da ih što prije uzgoje. Naime, mišićavost u tinejdžerskoj dobi ima utjecaja na dužinu života muškaraca, tvrde švedski znanstvenici.

Nakon što su dobili rezultate istraživanja koje je trajalo 24 godine i pratilo preko milijun muških tinejdžera, pokazalo se da su manje mišićavi imali znatno veći rizik od prerane smrti.

Znanstvenici vjeruju da je mišićavost pokazatelj općeg stanja organizma i na taj način povezana sa smrnošću, no naglašavaju da mišićavost ne garantira dug život. 

Mišićavost je i dalje imala vezu s dugovječnošću nakon što su isključeni ostali uobičajeni faktori rizika poput visokog krvnog tlaka i debljine. Najgore su rezultate imali najmršaviji i najdeblji muškarci koji su bili manje mišićavi, dok su mišićavi dulje živjeli čak i ako su u kasnijim godinama nabacili kilograme.

Dečki, što da kažemo - teretana vas čeka.

22.11.2012. 09:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh