« Kazalište
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
PREMIJERA

Made in Hrvatska u kazalištu Kerempuh

Ova predstava pokušava detektirati što sve stoji iza onoga što nam se često servira kao prvorazredna hrvatska kultura

Made in Hrvatska u Kerempuhu
Made in Hrvatska u Kerempuhu (Kazalište Kerempuh)
Više o

premijera

,

Kazalište Kerempuh

,

Made in Hrvatska

Made in Hrvatska, novi autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić doživjet će svoju praizvedbu 21. ožujka u 20 sati, što je ujedno prva praizvedba Satiričkog kazališta "Kerempuh" u 2015. godini.

Redateljsko - dramaturški dvojac se na daskama kazališta Kerempuh po prvi puta predstavlja u sasvim novom izdanju.

Kao što same autorice kažu: „ Made in Hrvatska je satira o kulturno-političkoj stvarnosti u kojoj je podobnost često važnija od kompetencija, u kojoj se sposobnosti procjenjuju po pripadnosti stranačkim listama, a poslovi dijele po principu vraćanja starih dugova.

Ova predstava pokušava detektirati što sve stoji iza onoga što nam se često servira kao prvorazredna hrvatska kultura i predstavlja pokušaj sondiranja svih onih kulturnih političara, nesposobnjakovića, podobnika, ulizica, kvazi talenata, seksualnih predatora i ostalih koji čine histeričnu menažeriju  hrvatskog političko - kulturnog ringišpila, te o onima koji se na tom ringišpilu svakodnevno okreću ni ne znajući da to čine."

U režiji Anice Tomić predstavu izvode Elizabeta Kukić, Nina Erak - Svrtan, Željko Königsknecht, Vilim Matula, Mia Begović, Linda Begonja, Borko Perić, Anita Matić Delić, Mario Mirković, Hrvoje Kečkeš i Mirela Videk.

04.03.2015. 14:34:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh