« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 11 mjeseci
ZKM

Lover’s Disco(urse) u Zagrebačkom kazalištu mladih

U okviru 20. Queer Zagreb sezone, 6. svibnja u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM) ne propustite pogledati predstavu Lover’s Disco(urse), umjetničkog kolektiva VRUM

Lovers Disco(urse)
Lovers Disco(urse) (Arhiva)
Više o

ZKM

,

predstave

,

Domino projekt

,

Lover’s Disco(urse)

Lover's Disco(urse) je plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubavi namijenjena mladim (14+) i starijim gledateljima, različitih ljubavnih preferencija. 

Međugeneracijski tim šestero vrhunskih izvođača, queer ljubavnih aktivista s različitim životnim i ljubavnim pričama, kreće u potragu i istraživanje svakodnevnih te emocionalno ekstremnih ljubavnih situacija. Kakav je utjecaj tih intenzivnih emocija na nas, koliko smo daleko spremni ići u ljubavi te usudimo li se riskirati sve za nju? U kakvom je odnosu ljubav spram slobode, morala, normi, odrastanja i sazrijevanja? Što s očekivanjima, čekanjem i odsustvom, te na koji nas način ljubav motivira i pokreće?  

Lover's Disco(urse) poziva na party - zajedničko slavlje ljubavnika i ljubavi, žudnje i različitosti te iznad svega podsjeća, da imamo pravo na ljubav kao i na slobodu odabira koga i kako želimo ljubiti. Prepuštajući se predivnom ludilu, zajedno s izvođačima pozvani smo krenuti na ovo divlje, nježno i nesigurno putovanje.  

Predstava je inspirirana knjigom Rolanda Barthesa "Fragmenti ljubavnog diskursa" (1977.) u kojoj Barthes zahvaća ljubav kroz krhotine diskursa, bilježeći unutarnja razmišljanja, jezik i geste onog koji ljubi.

VRUM Performing Arts Collective (Austrija) je međunarodni i međugeneracijski kolektiv umjetnika različitih nacionalnosti i različitog područja umjetničkog djelovanja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice. Svi članovi kolektiva rade na razvoju suvremenog plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. 

Više o predstavi i kako do ulaznica pronađite na: https://thisisadominoproject.org/vrum-lovers-discourse/

28.04.2022. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh