« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci
HMM

Loše navike koje će vam uništiti imunitet

Imunitet se može lako narušiti, što u doba prehlada i gripa definitivno nije dobra stvar, pa se pod hitno riješite ovih loših navika

Riješite se loših navika i poboljšajte imunitet
Riješite se loših navika i poboljšajte imunitet (Shutterstock)
Više o

imunitet

,

stres

,

loš san

,

nezdrava prehrana

,

loše navike

,

neaktivnost

,

potiskivanje

,

potiskivanje emocija

Imunitet je ono što nam treba u ove hladne dane kad virusi i bakterije vrebaju sa svih strana, a ono što je u cijeloj priči najgore jest činjenica da ga obično sami rušimo lošim navikama.

Dakle, za početak se dobro riješiti nezgodnog običaja da probdijemo noć, bez obzira radi li se o partijanju ili sjedenju za računalom. Besana noć ima izravan utjecaj na pad imuniteta jer slabi i umara organizam koji se teže bori s malim napastima. Podsjećamo, zdrav san za odraslu osobu je sedam do devet sati tijekom noći.

<< Jesenska superhrana za zdravlje i imunitet >>

Loša prehrana također će nam donijeti probleme, naročito ako preskačemo obroke i na taj način izgladnjujemo tijelo koje postaje podložnije sezonskim infekcijama i virozama. Jedite zdravo, ne samo zbog gripe ili prehlade već zbog duljeg i kvalitetnijeg života.

Fizička neaktivnost donosi sklonost virozama, a kad znamo da je potrebno samo pola sata aerobnih vježbi, vožnje bicikla ili šetnje kako bi se tijelo napunilo i osnažilo, to stvarno ne bi trebalo predstavljati smetnju u vašem dnevnom rasporedu.

>> Ojačajte svoj imunitet >>

Možda se ne biste odmah sjetili, no potiskivanje emocija također ima značajan učinak na imunitet. Konstruktivna "svađa" ili žešća razmjena mišljenja ima pozitivno djelovanje na imunitet, stoga, neka emocije izađu, naravno, u granicama normalnog ponašanja.

Za kraj, naravno, kralj svih zala u našem tijelu - stres. Svakodnevni stres dokazano oslabljuje imunitet i čini nas podložnijim gripi, virozama i ostalim sezonskim problemima sa zdravljem. 

>> Kako ojačati imunitet za zimu >>

Stoga, zapamtite - nema toga što dobra svakodnevna šetnja po svježem zraku neće riješiti ...

03.11.2014. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh