« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Jesenska superhrana za zdravlje i imunitet

Dani su sve kraći, uskoro će biti i tmurniji, a naš organizam traži hranu koja će nas pripremiti za dugu i hladnu zimu, pa evo što nam priroda daje u jesen

I jesen ima svoju superhranu
I jesen ima svoju superhranu (Shutterstock)
Više o

brusnica

,

bundeva

,

jabuka

,

jesen

,

superhrana

,

kesten

Superhrana stiže i s jesenskim plodovima, a na prvom je mjestu kraljica jeseni - bundeva. Prepuna karotenoida, snažnih antioksidansa koji će pomoći u borbi protiv slobodnih radikala, a kako sadrži pravo bogatstvo vlakana, dugo će na održati sitim. Uz to, napunit će nas i željezom i cinkom za jači imunitet.

>> Najzdraviji plodovi jeseni >>

Jesenske jabuke sadrže kalcij i vitamin C, par koji diže imunitet, vlakna i antioksidanse, pa neka na vašem stolu svakog dana bude ova zdrava grickalica kao međuobrok.

Brusnice su genijalan izvor antocijanina, antioksidansa koji čuva srce, a inače se može naći u čaju i vinu. Uz to, prebogate su vitaminima i mineralima, a kako su švedska istraživanja pokazala da su idealan prilog za masnu hranu jer sprječavaju taloženje masnoća oko struka, neka budu obavezan prilog uz jače obroke. 

>> Jesenske navike koje debljaju >>

Kesteni su još jedan jesenski plod koji spada u superhranu jer sadrži puno vitamina A i C te većinu vitamina B skupine. Osim toga, bogat je i kalijem, kalcijem, željezom i fosforom koji su nužno potrebni za naš organizam. 

Uživajte!

 

19.10.2014. 10:05:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh