Kako ojačati imunitet za zimu
Začine rijetko gledamo kao na zdravu hranu, no oni će zapravo odraditi lavovski dio posla u jačanju imunološkog sustava
Zima se neumitno približava, vrijeme prehlada i gripa već je stiglo pa je krajnji čas da pripremimo organizam na nove vremenske uvjete.
Imunitetu će odlično pomoći najčešći narodni lijek - češnjak. Radi se o jednom od najboljih začina koji će spriječiti gripu i prehladu, a ujedno nas zaštititi od bakterija. Uz to, češnjak je sjajan u prevenciji bolesti srca poboljšavanjem cirkulacije i sprječavanjem stvaranja krvnih ugrušaka.
>> Aromatično bilje i začini sjajni su za zdravlje >>
Najbolje je to što se njegove blagotvorne osobine ne gube kuhanjem, pa ga je najbolje nasjeckati dvadesetak minuta prije kuhanja kako bi se potrebni enzimi aktivirali. Ne manje važno - češnjak će našem mozgu poslati poruku da smo siti, pa nas čuva i od viška kilograma.
>> Začini - moćni saveznici u vječnoj borbi s bolestima >>
Majčina dušica često se koristi kao začin, a kako se radi o prirodnom konzervansu i sredstvu protiv probavnih smetnji, evo dobrog razloga da je koristimo što više u pripremi jela od mesa i riže.
Za kraj - crvena paprika. Došla je iz Južne Amerike u raznim varijantama, od slatkih do ljutih, a svaka od njih puna je vitamina A, B1, B2, B6, E, C, glukoze, natrija, folne kiseline, fruktoze, beta karotena i raznih minerala.
Novi komentar