« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NEOBJAŠNJIV FENOMEN

Liječnici ne mogu objasniti kako Jogi živi bez hrane i vode

Liječnici su se nadali da će dobiti nove spoznaje o preživljavanju u ekstremnim uvjetima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)
Više o

Indija

,

meditacija

,

preživljavanje

,

Trent 900

,

Hrvatska glazbena mladež

,

ubojica iPada

Indijski liječnici nadali su se da će doći do novih spoznaja preživljavanja bez hrane i vode, ali nakon višednevnog promatranja čovjeka koji tvrdi da već sedam desetljeća nije ništa pojeo ni popio i dalje stoje pred velikim upitnikom.

"Ne znamo kako uspijeva preživjeti", rekao je neurolog Sudhir Shah na kraju dvotjednih pretraga tijekom kojeg je 30 liječnika neobičnog 83-godišnjeg Indijca neprekidno promatralo 24 sata.

Jogi Prahlad Jani ne jede i ne pije te ne koristi toalet, a dobrovoljno se podvrgnuo istraživanjima u bolnici u Ahmedabadu. Jedini kontakt s tekućinom za vrijeme boravka u bolničkoj sobio imao je u sklopu pranja zubi i tuširanja.

Liječnici su se nadali da će dobiti nove spoznaje o preživljavanju u ekstremnim uvjetima pa su proveli detaljna istraživanja Jogijevog srca, jetre i mozga, hormonske testove i DNA analizu.

Jogi se u međuvremenu vratio u svoje selo Gujarat. Prema vlastitim navodima živi od energije koju dobiva iz meditacije i joge, a u dobi od osam godina ga je posvetilo božanstvo.

11.05.2010. 12:55:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    11.05.2010. 13:57
    meni nije neobjašnjivo, ljudska svijest ima neograničene mogućnosti... a znanstvenici su toliko uskoumni i arogantni da niti ne zaslužuju objašnjenje :-P
  2. avatar
    narodni preporod
    11.05.2010. 17:32
    sori, stari, ali to su stereotipne gluposti što si napisao...
    niti je ljudska svijest tako neograničena, niti su znanstvenici "uskoumni"... smisao znanosti i jest da se objasni neobjašnjeno i saznaju nove stvari, a odbace dogme
    ako je netko "uskouman" (kakva je to uopće riječ?), onda su to religiozni ljudi i "spiritualisti" poput tebe

    što se članka tiče, vjerojatno je ipak u pitanju patka
  3. avatar
    dinko
    11.06.2010. 23:41
    i onda Ivan Đikić spočitava da emisiju na rubu znanosti treba izbaciti iz znanstvenog programa jer to kao nije znanstvena emisija.Uprovo su jogiji bila jedna od tema na rubu znanosti.koliko toga se prije smatralo nekonvencijonalnim ,a danas te paradigme uzimamo zdravo za gotovo
  4. avatar
    ciro
    12.06.2010. 13:03
    znanost je dobra stvar, ali moramo shvatiti da ljudski um ne moze bas sve racionalno spoznati i objasniti. niti je sve dobro u alternativnim metodama, niti u klasičnim, medicinskim. samo sto se oko jedne vrti vise love.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh