Metro-portal.hr

objavljeno 11.05.2010. 12:55:00
NEOBJAŠNJIV FENOMEN

Liječnici ne mogu objasniti kako Jogi živi bez hrane i vode

Liječnici su se nadali da će dobiti nove spoznaje o preživljavanju u ekstremnim uvjetima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (YouTube)

Indijski liječnici nadali su se da će doći do novih spoznaja preživljavanja bez hrane i vode, ali nakon višednevnog promatranja čovjeka koji tvrdi da već sedam desetljeća nije ništa pojeo ni popio i dalje stoje pred velikim upitnikom.

"Ne znamo kako uspijeva preživjeti", rekao je neurolog Sudhir Shah na kraju dvotjednih pretraga tijekom kojeg je 30 liječnika neobičnog 83-godišnjeg Indijca neprekidno promatralo 24 sata.

Jogi Prahlad Jani ne jede i ne pije te ne koristi toalet, a dobrovoljno se podvrgnuo istraživanjima u bolnici u Ahmedabadu. Jedini kontakt s tekućinom za vrijeme boravka u bolničkoj sobio imao je u sklopu pranja zubi i tuširanja.

Liječnici su se nadali da će dobiti nove spoznaje o preživljavanju u ekstremnim uvjetima pa su proveli detaljna istraživanja Jogijevog srca, jetre i mozga, hormonske testove i DNA analizu.

Jogi se u međuvremenu vratio u svoje selo Gujarat. Prema vlastitim navodima živi od energije koju dobiva iz meditacije i joge, a u dobi od osam godina ga je posvetilo božanstvo.

11.05.2010. 12:55:00
http://metro-portal.hr/lijecnici-ne-mogu-objasniti-kako-jogi-zivi-bez-hrane-i-vode/39735/