« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
MYTHBUSTERS

Laži o hrani koje ne smijete prihvatiti

Hrana je postala gotovo opsesija, koliko se o njoj govori i piše, a u toj šumi informacija često se ponavljaju neke laži koje treba raskrinkati

Jaja su zdrava, ma što vam govorili o tome
Jaja su zdrava, ma što vam govorili o tome (Arhiva)
Više o

hrana

,

nezdrava hrana

,

zdrava hrana

,

masti

,

šećer

,

žitarice

,

jaja

Hrana treba biti užitak i izvor zdravlja, oko toga će se svi složiti, no u pravom moru savjeta vrlo često ima i onih koji nemaju ama baš nikakve veze s istinom, pa se ekipa s Business Insidera potrudila objasniti najčešće laži o hrani.

Često se o jajima govori kao o nezdravoj hrani koja je puna kolesterola, pa je stoga ne bi trebalo jesti. Istina je potpuno obrnuta - kolesterol u hrani ne podiže razinu kolesterola u krvi, a uz to je u jajima dobar kolesterol, što ih čini upravo jednom od najboljih namirnica, puni su antioksidansa i ne debljaju.

Žitarice vam valjda već idu na uši, a kako one imaju vrlo malu prehrambenu vrijednost kad ih se usporedi s, recimo, povrćem i sadrže fitinsku kiselinu koja sprječava apsorpciju minerala u probavnom sustavu, ne pretjerujte ...

Još jedna od laži je i ona o zdravoj nemasnoj hrani. Da, proizvođači trpaju razne stvari u hranu kako bi hrana bila ukusnija nakon što su izvukli masti, a obično je to - šećer, kralj nezdrave hrane. Stoga, oprezno s "light" proizvodima.

Jedan od mitova je puno malih obroka u danu koji bi trebali biti zdravi za vas, no nebrojena su istraživanja pokazala da to nije istina i da je jedino važno u toku dana ne unijeti previše kalorija. Tri ili šest obroka, sasvim je svejedno.

Biljna ulja i omega-6 kiseline dobra su za zdravlje, ali u ograničenim količinama, jer ako pretjerate s omega-6, a ne unesete jednaku količinu omega-3 kiselina, zdravlje će vam biti narušeno.

I da, za kraj - masna hrana ne deblja. Barem ne sama po sebi, pogledajte Eskime koji jedu samo mast? Jedino što je važno je stil života koji vodite i gdje živite, o tome ovisi količina masnoća koju smijete pojesti

28.02.2014. 16:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh