« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
STVARNO?

Kvalitetan san i debljina su usko povezani

Recimo, oni koji spavaju manje od šest sati noću, u prosjeku, i oni koji su prijavili lošu kvalitetu sna, primijetili su povećanje indekse tjelesne mase (BMI) tijekom godine

Zdrav san, zdravo tijelo, zdrav duh
Zdrav san, zdravo tijelo, zdrav duh (Arhiva)
Više o

debljina

,

spavanje

,

san

,

BMI

Čini se da dovoljno kvalitetnog sna može biti od velike pomoći kada je u pitanju održavanje zdrave tjelesne težine, a osim toga, i vježbanje poboljšava san.

Ne samo da su se trajanje sna i kvaliteta sna povećali kod svih sudionika nakon njihovog početnog osmotjednog plana prehrane, već su pojedinci koji su vježbali za vrijeme studije bili u stanju održati taj poboljšani san, dok oni koji nisu vježbali to nisu uspjeli.

Pored toga, oni koji spavaju manje od šest sati noću, u prosjeku, i oni koji su prijavili lošu kvalitetu sna, primijetili su povećanje indekse tjelesne mase (BMI) tijekom godine.

Kako koautor studije Adrian Bogh objašnjava u priopćenju za medije, "bilo je iznenađujuće vidjeti kako je gubitak težine kod odraslih poboljšao trajanje i kvalitetu sna za tako kratko vrijeme, i kako vježbanje za održavanje zdrave tjelesne težine poboljšalo kvalitet sna".

Također, dodaje koautor studije, "bilo je intrigantno da odrasli koji ne spavaju dovoljno ili imaju lošu kvalitetu sna nakon gubitka težine izgledaju manje uspješni u održavanju gubitka težine od onih s dovoljno kvalitetnog sna".

Stoga, spavajte... dovoljno!

14.05.2022. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh