« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Krumpir je važan kao i zeleno povrće

Razlog zaboravljanja krumpira je njegova zloupotreba u brzoj hrani, gdje nam se servira nešto pod imenom krumpira što zapravo s njim nema veze

Krumpir je zdrav ako ga pravilno pripremite
Krumpir je zdrav ako ga pravilno pripremite (Arhiva)
Više o

krumpir

,

zdrava hrana

,

magnezij

,

vlakna

,

kalij

,

hranjive tvari

Krumpir je često neopravdano zanemaren i odbačen kao nezdrava hrana, no istraživanje Sveučilišta Purdue u Indiani dalo je upravo suprotne rezultate, pokazujući da je krumpir za naše tijelo jednako važan kao i zeleno povrće.

Tzv. bijelo povrće na čelu s krumpirom zapravo je zaboravljeni izvor hranjivih tvari i vlakana, a osim krumpira tu je cvjetača, gljive, repa i luk.

Znanstvenici kažu da boja povrća nije nužno povezana s njegovom nutritivnom vrijednošću i blagotvornim učinkom na zdravlje. 

Uobičajene preporuke za svaki vid zdrave prehrane govore o potrebi za svakodnevnom konzumacijom zelenog i narančastog povrća, zaboravljajući pritom bijelo koje je bogato vlaknima, magnezijem i kalijem.

Razlog zaboravljanja krumpira je njegova zloupotreba u brzoj hrani, gdje nam se servira nešto pod imenom krumpira što zapravo s njim nema veze, poput prženih "krumpirića" uz hamburgere.

17.05.2013. 08:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh