Krumpir je važan kao i zeleno povrće
Razlog zaboravljanja krumpira je njegova zloupotreba u brzoj hrani, gdje nam se servira nešto pod imenom krumpira što zapravo s njim nema veze
Krumpir je često neopravdano zanemaren i odbačen kao nezdrava hrana, no istraživanje Sveučilišta Purdue u Indiani dalo je upravo suprotne rezultate, pokazujući da je krumpir za naše tijelo jednako važan kao i zeleno povrće.
Tzv. bijelo povrće na čelu s krumpirom zapravo je zaboravljeni izvor hranjivih tvari i vlakana, a osim krumpira tu je cvjetača, gljive, repa i luk.
Znanstvenici kažu da boja povrća nije nužno povezana s njegovom nutritivnom vrijednošću i blagotvornim učinkom na zdravlje.
Uobičajene preporuke za svaki vid zdrave prehrane govore o potrebi za svakodnevnom konzumacijom zelenog i narančastog povrća, zaboravljajući pritom bijelo koje je bogato vlaknima, magnezijem i kalijem.
Razlog zaboravljanja krumpira je njegova zloupotreba u brzoj hrani, gdje nam se servira nešto pod imenom krumpira što zapravo s njim nema veze, poput prženih "krumpirića" uz hamburgere.
Novi komentar