« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci
ELEKTROMOBIL

Kandi Coco, kineski klon Smarta Fortwo

Kandi Coco košta 10.599 dolara – prije pet godina u državi Oklahoma u SAD-u se uz federalne i državne subvencije mogao kupiti za samo 865 dolara

Kandi Coco, mališan na struju
Kandi Coco, mališan na struju (Automania)
Više o

elektromobil

,

električni automobil

,

Kandi Coco

Kandi Coco je mali elektromobil dvosjed koji nosi etiketu 'Made in China'. Kineski je to klon Smarta Fortwo. Radi se o malom gradskom automobilu koji spada u LSV vozila (Low Speed Vehicle), odnosno kao vozilo male brzine, koje razvija najveću brzinu do 40 km/h.

Kandi Coco za pogon koristi AC elektromotor, bateriju napona 72 V, ima četriri disk kočnice, automatski mjenjač, radio sa USB/mp3 priključkom... Vrijeme punjenja baterije je 6 sati. Postoji i verzija sa snažnijim elektromotorom od 14 kW koji ima najveću brzinu 80 km/h uz doseg jednim punjenjem baterije do 64 km.

Zanimljiv je podatak kako je prije pet godina elektromobil Kandi Coco u državi Oklahoma u SAD-u se uz federalne i državne subvencije mogao kupiti za samo 865 dolara. No, ta je ponuda vrijedila samo za stanovnike Oklahome i do kraja 2009. godine. Kandi Coco se prestao prodavati u SAD-u krajem 2013. godine, ali se i dalje proizvodi u Kini.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

12.10.2014. 13:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh