« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
MLJAC

Kalorične namirnice koje danas smijete jesti

Novogodišnja večer češće je večer prejedanja nego večer slavlja s plesom i zabavom, pa pogledajte što odabrati sa stola da se sljedeća tri dana ne osjećate kao prepuni balon

Složite manje kaloričan stol
Složite manje kaloričan stol (Shutterstock)
Više o

hrana

,

krumpir

,

kakao

,

maslac

,

margarin

,

kalorična hrana

,

dobre kalorije

Kalorije nas ovih blagdanskih dana vrebaju iza svakog ugla, sve što jedemo obično je prilično natrpano njima, tako da nije na odmet znati što je dobro pojesti, a što bismo trebali izbjegavati.

Krumpir, primjerice, ima lošu reputaciju bez razloga - odličan je izvor vitamina B6 i C, a kora je puna vlakana. Pripremite ga s korom u pećnici s malo maslinovog ulja i češnjaka i imate ukusnu i zdravu deliciju. Pomfrit izbjegavajte pod svaku cijenu.

>> 25 ukusnih zalogaja s manje od 100 kalorija >>

Maslac je uvijek bolji izbor od margarina, jer iako sadrži zasićene masne kiseline, ima ih pet puta manje od margarina. Uostalom, našem su tijelu i takve masti nužno potrebne, no u malim količinama. 

Nerafinirani šećer dobar je za nas, za razliku od bijelog rafiniranog šećera koji obično konzumiramo, tako da je voće i med uvijek poželjno na stolu, a bijeli šećer jednostavno izbacite iz prehrane.

>> Kako smanjiti kalorije u omiljenoj hrani >>

Topli napitci koji bi nas trebali ugrijati uvijek imaju u sebi neke dodatke koje bi trebali izbjegavati, no vruća čokolada koju napravite sami od kakaa i mlijeka čudesan je napitak koji je zdrav iz više razloga.

Kakao je pun polifenola, spojeva koji snaže imunitet i učinkovito se bore protiv sezonskih prehlada, pa kad uz njega dodamo najbolji proizvod prirode med, dobivamo šalicu čistog zdravog užitka.

>> Kalorije u alkoholnim pićima >>

I da, pijte šampanjce, imaju najmanje kalorija od svih alkoholnih pića koja se obično konzumiraju u ovakvim prilikama. 

31.12.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh