« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SAVJETI

Najbolji lijekovi protiv mamurluka

Za slučaj da se nakon noći pune potoka alkohola osjećate kao da vas je pregazio vlak, evo što trebate popiti kako bi došli sebi

Kako se riješiti mamurluka? Jednostavno!
Kako se riješiti mamurluka? Jednostavno! (Arhiva)
Više o

mamurluk

,

liječenje mamurluka

,

kako se riješiti mamurluka

Mamurluk je prilično nezgodna stvar jer je posljedica pretjerivanja u alkoholu koji u našem tijelu ostavlja acetaldehid, sastojak etanola koji izaziva taj grozni osjećaj mučnine.

Istraživanja su pokazala da je uvjerljivo najbolji lijek za mamurluk - Sprite. Ovo gazirano piće okusa limete i limuna najbolje razgrađuje acetaldehid, a ako mislite da će vam pomoći neki biljni čaj, varate se - oni usporavaju razgradnju alkohola.

>> Kako obuzdati mamurluk na prirodan način >>

Korisni su i energetski napitci, jer sadrže ugljikohidrate, vodu i elektrolite, ključne tri komponente u borbi protiv mamurluka. Ne morate kupovati u trgovinama, napravite ga sami - u sok od svježe iscijeđene naranče dodajte još toliko vode i prstohvat soli.

>> Hrana za mamurluk >>

Na kraju, dobra stara voda - pijte je tijekom večeri uz alkohol, a drugo jutro nastavite. Unos vode potaknut će izmjenu tvari u organizmu i brže ćete izbaciti alkohol iz sebe, a usput ćete hidratizirati tijelo koje je alkohol dehidrirao.

01.01.2015. 12:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh